Maikel van der Vleuten (NED) - Luigi d’ Eclipse
Jumping Indoor Maastricht 2023
© DigiShots
Maikel van der Vleuten (NED) - Luigi d’ Eclipse Jumping Indoor Maastricht 2023 © DigiShots DigiShots

Jumping Indoor Maastricht | Maikel van der Vleuten prolongeert titel en wint de Grote Prijs

Springen

Een vol stadion en de beste springruiters ter wereld waren een gegarandeerde succesvolle formule voor de Grote Prijs op Jumping Indoor Maastricht zondag. 37 Combinaties gingen met elkaar de strijd aan in de eerste rond over 1.55m. De beste elf combinaties kwamen terug voor de barrage en wat voor een! Maikel van der Vleuten prolongeerde zijn titel van vorig jaar. “Ik ben enorm blij met deze overwinning. Om te winnen moest ik de voorwaartse afstanden rijden en dat ging super. Mooi dat ik dit concours weer zo af kon sluiten”, reageerde hij enthousiast.

Advertisement

Nog drie combinaties te gaan

Willem Greve en Highway M TN N.O.P. (v. Eldorado van de Zeshoek )lieten niets liggen en waren ruimschoots de snelste. Nog twee combinaties te gaan... Maikel van der Vleuten, drievoudig winnaar van de Grote Prijs van JIM, liet Luigi d’Eclipse (v. Catoki) een fantastische barrage zien en snoepte een halve seconde van de tijd van Willem af. Wat een sensatie! De veteraan John Whitaker (68) en Unick du Frankfort (v. Zandor) reden als laatste combinatie de piste binnen. De balk van de stijlsprong viel naar beneden waarna de ruiter terug keldert naar de negende plaats. 

Nederlands podium

Mathijs van Asten maakte het podium compleet door de derde tijd neer te zetten met Sirocco (v. Balou du Rouet). Harrie Smolders zien we op de achtste plaats terug, nadat hij een balk kreeg met Deesse de Kerglenn (v. Mylord Carthago). 

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots