Maikel van der Vleuten - Dywis HH
FEI Jumping World Cup Lyon 2022
© DigiShots
Maikel van der Vleuten - Dywis HH FEI Jumping World Cup Lyon 2022 © DigiShots DigiShots

GCT Doha | Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling winnen eerste twee omlopen

Springen

De Global Champions Tour in Doha is voortvarend van start gegaan voor de Nederlandse springruiters Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling. Beide ruiters wisten een ronde op hun naam te schrijven met hun toppaarden Dywis HH en El Rocco. 

Advertisement

Eerste omloop

In de eerste omloop over 1,55m stond de toegestane tijd op 76 seconden. Jur Vrieling en zijn schimmel El Rocco (v. VDL Zirocco Blue) hadden slechts 62,99 seconden nodig en grepen daarmee de overwinning. Ze waren ruim sneller dan de nummers twee, de Brit John Whitaker met Arqana de Riverland (v. Cornet Obolensky). De combinatie finishte in 65,17 seconden. De Fransman Antoine Ermann werd derde en bleef Sanne Thijssen nipt voor. In de eerste omloop kreeg Maikel van der Vleuten vier strafpunten met Dywis HH (v. Toulon).

Maikel van der Vleuten

In de avond was het tijd voor de tweede omloop over 1,60m. Maikel van der Vleuten en zijn merrie Dywis HH vlogen over de hindernissen heen en finishten in 61 seconden. De Ier Richard Howley nestelde zich tussen de twee Nederlandse springruiters in. De ruiter reed Equine America Consulent de Prelet Z (v. Consulent Z) in 61,79 seconden over de eindstreep. Jur Vrieling en El Rocco werden derde in 62,41 seconden. 

Zaterdagavond staat Longines Global Champions Tour Grand Prix of Doha op het programma. 

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots