Kendra Clarica Brinkop (GER) - Do It Easy
Partner Pferd Leipzig 2024
© DigiShots
Kendra Clarica Brinkop (GER) - Do It Easy Partner Pferd Leipzig 2024 © DigiShots Leanjo de Koster

WB Leipzig | Duits podium in 1,55m, Loewie Joppen als enige Nederlandse deelnemer naar vier strafpunten

Springen

Dit weekend vindt de wereldbekerwedstrijd springen en mennen plaats in Leipzig. Zaterdagmiddag werd de Championat von Leipzig verreden over 1,55m waar de deelnemers een pittig parcours stond te wachten. Voor Nederland is Loewie Joppen afgereisd om met verschillende paarden deel te nemen. Negen van de 43 combinaties kwamen terug voor de barrage waarin Duitsland oppermachtig was. 

Advertisement

Vijf combinaties naar de barrage

In het parcours stond de waterbak voor de driesprong opgesteld wat een lastige lijn was. In de barrage wisten vijf van de negen combinaties opnieuw foutloos te blijven en onder de 42 seconden te finishen.
Kendra Claricia Brinkop was de snelste in het zadel van de elfjarige Do It Easy (v. Vigo Cece). De combinatie finishte in 41,13 seconden gevolgd door Jana Wargers in 41,27 seconden. Het podium werd compleet gemaakt door Daniel Deusseur.


Loewie Joppen - Osiris FZ Partner Pferd Leipzig 2024 © DigiShots 

Loewie Joppen

In de openingsrubriek over 1,45m op donderdag kreeg Loewie Joppen vier strafpunten met de elfjarige Osiris FZ (v. Dallas). In het 1,55m kreeg de ruiter ook vier strafpunten met de ruin wat hem de 21e plaats opleverde. Loewie heeft als tweede paard de tienjarige Jasper (v. Falaize de Muze) meegenomen naar de Duitse stad. In het 1,45m werden ze met een foutloze ronde negentiende. 

Zondag start om 12.30 uur de wereldbekerwedstrijd mennen waarbij aansluitend om 15.00 uur de wereldbekerwedstrijd springen wordt verreden. 

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots 

Loewie Joppen - Osiris FZ
Partner Pferd Leipzig 2024
© DigiShots