Toupie de la Roque hier met Julien Epaillard in het zadel - 
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Toupie de la Roque hier met Julien Epaillard in het zadel - Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots DigiShots

WB Basel | Pieter Devos wint overtuigend de wereldbekerkwalificatie met Mom’s Toupie de la Roque

Springen

Op de wereldbekerwedstrijd in Basel waren de springruiters aan elkaar gewaagd. Veertig combinaties reden het stadion binnen in Zwitserland. Alle vier de Nederlandse combinaties slaagden er niet in om foutloos te blijven. Acht combinaties kwamen terug voor de barrage waarin de tijden vier seconden uiteen lagen. De Belg Pieter Devos en de Zwitserse Janika Sprunger wisten als enige foutloos te blijven. 

Advertisement

Drie seconden voorsprong

Pieter Devos liet een knap staaltje rijkunst zien en finishte in 36,94 seconden met de zeventienjarige Mom’s Toupie de la Roque (v. Kannan). De overwinning kon hen niet meer ontnomen worden door de Zwitserse Sprunger. Ze werd tweede in 40,19 seconden met Orelie (v. Emerald). Max Kühner werd als snelste vierfouter derde in 35,59 seconden. 

Geen Nederlanders in de top vijftien 

Voor de afgereisde Team NL-ruiters was het teleurstellend dat geen enkele combinatie het wist te schoppen tot de barrage. Leopold van Asten en Jur Vrieling kregen ieder vijf strafpunten en werden daarmee respectievelijk 16e en 17e. Lars Kersten kreeg acht strafpunten met Hallilea (v. VDL Zirocco Blue) en werd 23e. Kevin Jochems volgde op plaats 27 met La Costa (v. Gitano van Berkenbroeck) met acht strafpunten.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots