Kevin Staut (FRA) - Beau de Laubry Z
Stuttgart German Masters 2023
© DigiShots
Kevin Staut (FRA) - Beau de Laubry Z Stuttgart German Masters 2023 © DigiShots Leanjo de Koster

WB Stuttgart | Kevin Staut geeft zijn concurrentie het nakijken

Springen

In de wereldbekerwedstrijd van Stuttgart hadden 37 combinaties zich geselecteerd voor het parcours met barrage over 1,60m. Acht combinaties kwamen terug voor de barrage. De Fransman Kevin Staut kwam als snelste over de eindstreep met Beau de Laubry Z (v. Bisquet Balou vd Mispelaere). De combinatie had 41,78 seconden nodig voor hun barrage. Het scheelde maar weinig met de nummers twee. De jonge Brit Harry Charles won eerder al de German Masters rubriek en had nu 41,92 seconden nodig met Casquo Blue (v. Chacco Blue). 

Advertisement

Geen Nederlands succes

Francois Xavier Boudant reed zijn twaalfjarige vos Brazyl du Mezel (v. Haloubet de Gorze) in 42,08 seconden naar de derde plaats. Voor Nederland kwamen twee combinaties aan de start. Loewie Joppen en Havel van de Wolfsakker Z (v. Hos d’O) kregen zeventien strafpunten. Kevin Jochems en Flying Jackie (v. Nabab de Reve) konden helaas hun parcours niet vervolgen.

Tussenstand 

In de tussenstand gaat de Duitser Rene Dittmer aan de leiding. Harry Charles en Kevin Staut hebben belangrijke wereldbekerpunten verzameld in Stuttgart en staan respectievelijk vierde en vijfde. Voor Nederland staat Leopold van Asten op de 28e plaats. De volgende wereldbekerwedstrijd gaat volgende week van start in Madrid. 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots