Nick Nanning - Bandia
CH Deurne 2023
© DigiShots
Nick Nanning - Bandia CH Deurne 2023 © DigiShots digishots

Nations Cup Youth | Nederlands junioren-team wint goud in de finale: “Beter kan bijna niet”

Springen

Niet alleen de Nederlandse children wisten de landenwedstrijd op hun naam te schrijven, ook de junioren hebben fantastisch gepresteerd in de FEI CSIO Youth Finals in Opglabbeek.

Advertisement

Ierland vs Nederland

Bondscoach Edwin Hoogenraat had voor het Nederlandse juniorenteam geselecteerd: Nick Nanning en Bandia, Thijmen Vos met I’ve got the Key, Emma Bocken met Kadessa Z en Wesley de Boer met Kaphira. Er kwam een spannende barrage aan te pas om de winnaars bekend te maken. Het duel tussen Nederland en Ierland werd deze zomer al gevoerd op het EK. Toen wonnen de Ieren, maar in Opglabbeek was het Nederlandse team oppermachtig. “Op het EK kregen ze de gouden smaak in de mond. Ze hebben in de finale vandaag heel goed gereden en zeer goed revanche genomen op de Ieren. Het was een mooie, spannende barrage waarin ze alle vier streden.” Nederland won de barrage met slechts 4 strafpunten, de Ieren noteerden 8 strafpunten.

Een echte finale

De finale is zeker voor herhaling vatbaar. “In alle drie de rubrieken was het echt een finale, zwaar, moeilijk, hoog en technisch gebouwd. De andere landen maakten ook veel fouten”, kijkt Edwin terug. “Dit is een hele mooie push naar volgend jaar. Beter dan dit kan bijna niet. Er deden ook veel landen mee. Zelfs Canada en de Verenigde Staten waren er met twee teams”, vertelt bondscoach Edwin Hoogenraat. 

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: KNHS

Foto: Digishots