Nick Nanning - Bandia
CH Deurne 2023
© DigiShots
Nick Nanning - Bandia CH Deurne 2023 © DigiShots digishots

EK Gorla Minore | Zilveren junioren met een gouden randje

Springen

De Nederlandse junioren wisten door een hele knappe inhaalrace de zilveren medaille te winnen in de landenwedstrijd. Het team klom op van brons naar zilver, met een gouden rand. Het protest is aangetekend en het zal tijd in beslag nemen voordat daar een oordeel over geveld is. 

Advertisement

Kleine voorsprong voor Ierland

Thijmen Vos, Emma Bocken, Wesley de Boer en Nick Nanning vormen een team die op weergaloze wijze vocht voor het eremetaal. Een kleine achterstand op de gouden Ieren werd kleiner gemaakt door de foutloze rondes van Emma Bocken met Kadessa Z, Wesley de Boer en zijn Kaphira en slotruiter Nick Nanning met Bandia. Thijmen Vos kreeg een springfout met Ive Got The Key wat het streepresultaat betekende. Het Ierse team wist de kleine voorsprong vast te houden. Groot-Brittannië won na een barrage tegen Monaco het brons. 

Officieel protest 

Bondscoach Edwin Hoogenraat heeft een officieel protest ingediend over de eerste dag. “Bij de rit van Thijmen is een parcourshulp door de start heen gelopen. Dit gebeurde ongeveer vier seconden voordat Thijmen van start ging. Dat betekende dat Thijmen kreeg een langzamere tijd achter zijn naam kreeg. Als de werkelijke tijd was geregistreerd hadden we mogelijk goud gewonnen”, vertelt de de bondscoach over het protest die maanden kan duren. “Op dit moment vooral heel blij met het zilver.” 

Individuele finales 

Zondag staan er twee individuele kampioenschappen op het programma voor de young riders en de junioren. Om 08.30 uur begint de allesbeslissende finale voor de Young Riders, waar Mans Thijssen en Skye Morssinkhof voor medailles zullen strijden. De junioren komen om 15.00 uur de piste binnen.

Klik hier voor de uitslag. 

Bron: KNHS

Foto: Digishots