Liv Linssen - Lacona
CH Deurne 2023
© DigiShots
Liv Linssen - Lacona CH Deurne 2023 © DigiShots DigiShots

Nations Cup Youth | Nederlandse children springen naar overwinning landenwedstrijd

Springen

Op de Nations Cup Youth finals in Opglabbeek wisten de Nederlandse children een subliem resultaat af te leveren. Met drie foutloze rondes wisten ze hun concurrenten voor te blijven.

Advertisement

Super prestatie

Voor Nederland wisten Liv Linssen, Nina Houtzager en Faye Louise Vos alle balken in de lepels te houden. Stella Heijligers zorgde voor het streepresultaat nadat één balk viel. Een super prestatie van het team onder leiding van chef d’equipe Edwin Hoogenraat. België werd tweede met vier strafpunten en bleef zo het Italiaanse team voor met acht strafpunten. Aan de landenwedstrijd deden zes landen mee. 

Ponyteam tweede

Bij de pony’s wist het team onder Edwin Hoogenraat op de tweede plaats te eindigen. De eerste dag finishte het team met zes strafpunten en zondag kwamen er vier bij. Ava Eden van Grunsven en Bethany Vos wisten zondag beide hun rit met nul strafpunten af te sluiten. Nog Fransen kreeg een balk en zo eindigde het team als tweede. De landenwedstrijd bij de pony’s werd gewonnen door Ierland die vandaag drie nulrondes reed. 

Bekijk hier de uitslagen. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots