Neeltje Twint en Morgan Walraven met Devill's Kiss Naoni
Neeltje Twint en Morgan Walraven met Devill's Kiss Naoni Foto: QR Photography

Devill’s Kiss Naoni van Morgan Walraven verkocht aan familie Twint

Sport

Morgan Walraven nam deze week afscheid van haar trouwe viervoeter Devill’s Kiss Naoni na vijf mooie jaren. Neeltje Twint neemt de teugels over en traint onder begeleiding van Coby en Marlies van Baalen. Daarmee blijft Devill’s Kiss voorlopig nog even op haar thuisbasis bij Dressuurstal Van Baalen. “Vanaf het eerste moment dat Neeltje deze pony zag, glunderde ze van oor tot oor. Ze had zo’n goede klik met Devill”, vertelt Anouska, de moeder van Neeltje.

Advertisement

Verkoop met een lach en een traan

Neeltje Twint volgde trainingen bij Marlies van Baalen met haar pony Goldstar Du Bois, omdat het paard Hulana T van de oma van Neeltje wordt getraind door Marlies. Marlies wees familie Twint op de mogelijke verkoop van de pony van Morgan. Devill’s Kiss Naoni kwam uiteindelijk ook te koop, omdat de 16-jarige Morgan de overstap maakt naar de paarden. Al maakte dat de verkoop niet makkelijker, want Devill en Morgan zijn samen opgegroeid. “Toen we Devill kochten, was ze nog maar vijf jaar en ik net twaalf. Ik heb haar zelf opgeleid. De verkoop ging dan ook met een lach en een traan”, vertelt Morgan. Ze is ontzettend blij dat de pony naar de 8-jarige Neeltje is gegaan en daarmee dus ook in Nederland blijft.

Goede begeleiding

“Wij ervaarden het als een hele fijne overdracht met goede communicatie. We hebben er ook alles aan gedaan om het allerbeste voor Devill te creëren. De pony blijft voorlopig nog op Dressuurstal Van Baalen staan, zodat Neeltje en Devill onder goede begeleiding een mooi team kunnen vormen”, zegt Anouska. Morgan beaamt dit ook, want Marlies van Baalen kent de pony door en door. “Zij kan Neeltje heel goed begeleiden en ik weet zeker dat ze een topteam worden”, aldus Morgan. Op dit moment traint Neeltje de pony Devill drie keer in de week bij Marlies van Baalen voor het komende halfjaar. Daarna bekijken ze stapsgewijs wanneer de pony eventueel mee naar huis kan. Ook dan zal ze zal wekelijkse bij Van Baalen blijven trainen.

Tijd samen mooi afgesloten

Morgan reed samen met Devill’s Kiss drie jaar lang in het B-kader en de laatste paar jaren in het A-kader. Bij de eerste internationale wedstrijd in Diepenbeek reed ze gelijk een B-kader score. Binnen drie internationale wedstrijden wist ze zich te plaatsen in het B-kader met Devill. “We mochten meerijden met de EK-observatie. Ik had nooit verwacht dat we in 2019 reserve voor het EK-team werden. Dat was ontzettend bijzonder, we zijn er echt in geknald. We hebben hele fijne wedstrijden gereden, ook in het buitenland. Het is mooi dat we onze tijd samen hebben afgesloten met het NK en het EK. Het had niet beter gekund”, zegt Morgan.

Met plezier aan de slag

Neeltje ziet Morgan als voorbeeld en hoopt ook vele successen te mogen behalen. Neeltje heeft veel zin om met Devill aan de slag te gaan en veel te leren. Haar doel is het hoogste haalbare in de ponysport te behalen. “Neeltje weet dat ze flink zal moeten trainen, maar heeft enorm veel plezier in de sport. Ze is gedisciplineerd en zeer ambitieus voor haar leeftijd. Naar eigen zeggen, wil ze verschillende pony’s rijden, omdat ze later ook verschillende paarden uit de eigen fokkerij wil rijden”, aldus Anouska.

Dromen waarmaken

Morgan wil Neeltje meegeven om vooral te blijven genieten en het plezier erin te houden. “Ga voor wat je wil bereiken en laat niemand je tegen houden. Devill heeft voor mij vele dromen waargemaakt en zal dat zeker ook voor Neeltje doen”, sluit ze af. Morgan is nog op zoek naar een jong paard om deze weer op te opleiden. Ze hoopt ze dan ook snel te een leuk paard te vinden.

Bron: De Hoefslag

Foto: QR Photography