Patrick van der Meer - Chinook
CHIO Rotterdam 2021
© DigiShots
Patrick van der Meer - Chinook CHIO Rotterdam 2021 © DigiShots DigiShots

Lara van Nek, Morgan Walraven en Patrick van der Meer winnen Kür CDI Waregem

Dressuur

De Nederlanders presteerden goed, afgelopen weekend op CDI Waregem. In de afsluitende Kür op muziek won Morgan Walraven bij de pony’s, Lara van Nek bij de junioren en Patrick van der Meer in de Grand Prix.

Advertisement

Hattrick

Morgan Walraven had met Devill’s Kiss Naoni een hattrick door alle proeven te winnen. Lange tijd zat zij in het B-kader bij de pony’s. Twee jaar geleden was ze reservecombinatie voor het EK. In landenproef noteerden ze 71,89%, waarmee ze hun laatste score voor het A-kader binnen hebben. De individuele proef werd zelfs beloond met 73,46% en in de Kür kwam de score uit op 75,35%. Tessa van Hemert beleefde in Waregem haar laatste (internationale) wedstrijd bij de pony’s. Met de door haar zelf opgeleide Million Dollar Girl werd ze in alle proeven tweede met 71,06%, 71,46% en 73,46%.

Van Nek

Lara van Nek reed met Fariska (v. Vivaldi) sterk bij de junioren. Ze kreeg veel tegenstand van de Belgische amazone Jette de Jong. De dames waren aan elkaar gewaagd, maar toch pakte Lara de overwinning in de landenproef met 72,42% en in de Kür met 73,74% In de individuele proef moest ze Jette voor laten gaan en werd ze tweede met 69,44%.

Van der Meer

Patrick van der Meer kwam met twee paarden aan de start in de 3* Grand Prix. In de Grand Prix werd hij tweede met Sephora S (v. Sir Donnerhall) met 69,04% en vierde met Vivaldi-zoon Chinook met 67,59%. Met Sephora S koos hij er voor om de Grand Prix Spécial te rijden. Daarin werden ze tweede met 70,26%. Met Chinook kwam hij aan de start in de Kür, die hij vervolgens won met 76,08%.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots (archief)