Dinja van Liere - Hermes
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Dinja van Liere - Hermes World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

CHIO Aken | Dinja van Liere nipt tweede achter Werth in Kür CDIO5*, Duitsland wint Nations Cup voor Nederland

Dressuur

Vandaag was de finale dag voor de Nations Cup CIO5* op CHIO Aken. Het niveau in de Kür was enorm hoog, het publiek was super enthousiast en er hing een hele fijne sfeer in het stadion. Na een bloedstollende strijd, waarin Dinja van Liere lang aan de leiding ging met 86,74%, ging de laatste starter, Isabelle Werth met Quantos, haar net voorbij met een score van 88,335%. Duitsland won de Nations Cup, Nederland werd tweede, gevolgd door Groot-Brittannië.

Advertisement

Venijn in slot

Wat een fantastische kippenvel Kür zette Dinja van Liere met Hermes neer, om van te watertanden! Tot het einde van de proef van Isabell leek het er op dat Dinja, net als in de Grand Prix, de zege pakte, maar het venijn zat in het slot van de Kür van de Duitse. Daarin liet ze een geweldige piaffe-tour zien en hele ruime en gedragen appuyementen in passage.

Vriendelijk beeld

Charlotte Fry en Dark Legend (v. Zucchero) werden in de Grand Prix nog tweede achter Dinja. Als één na laatste starters begonnenze  hun Kür heel sterk met prachtige pirouettes in piaffe en appuyementen in passage. Ook de pirouettes in galop waren zeker hoogtepunten, net als het vriendelijke beeld. Ook het slotstuk was sterk met een super drafverruiming die eindigde in een halve piorouette in piaffe, waarna ze swingend in passage naar het afgroeten marcheerden. Haar score van 83,675% betekende vandaag de derde plaats.

Genieten

Op de Olympische Spelen konden we al genieten van de ritten van de Amerikaanse Sabine Schut-Kery. ook nu was de USA sterk en kregen we fraaie proeven te zien van onder andere Charlotte Jorst en de 18-jarige KWPN-gefokte Kastel’s Nintendo (v. Negro). Hun proef werd fantastisch ondersteund door de muziek. De passage en piaffe waren heel mooi vloeiend, in het ritme en van de grond. De pirouettes waren iets aan de grote kant, maar verder was de hele galoptour sterk met fraai gesprongen wisselseries. Ze was dolblij na het horen van haar score van 79,105%, wat een persoonlijk record inhoudt. 

Nekeman

Ze bleef alleen niet lang aan de leiding, want de combinatie na haar, Denise Nekeman en Boston STH (v. Johnson), reden een fantastische Kür en ook zij noteerden een persoonlijk record, van 79,405%, wat uiteindelijk een hele knappe zesde plaats betekende. Charlotte eindigde als zevende.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots