Dinja van Liere - Hermes
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Dinja van Liere - Hermes World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots DigiShots

CHIO Aken | Dinja van Liere na winst Grand Prix: “Ik word beter als er druk op staat”

Dressuur

Dinja van Liere en Hermès (v. Easy Game) behaalden op fantastische wijze een nieuw record én een overwinning in de Grand Prix in Aken. Hierdoor staat het Nederlandse team voorlopig op de derde plaats in de strijd om de Nations Cup. “Dit is echt een droom die uitkomt. Zelfs Isabell Werth laat ik achter me”, stelt ze.

Advertisement

Schep bovenop

Voor Dinja is dit haar seniorendebuut in Aken. Ze reed op dit terrein al eerder een U25-wedstrijd, maar nu deed ze mee voor hét Nederlandse team op het meest prestigieuze concours ter wereld. Vorige week was Dinja op het EK in Hagen al de beste Nederlander, nu herhaalt ze het kunstje én doet ze er een schep bovenop met een nieuw persoonlijk record. In de Grand Prix behaalde ze een prachtige score van 78,02%. Het Engelse jurylid Andrew Gardner gaf het duo bijna 80 procent, de magische grens in de Grand Prix. 

Meer verwachtingen

“Heel goed, heel goed”, is de eerste reactie van Dinja. “Ik ben super blij met dit resultaat. Rotterdam begin juli was mijn laatste wedstrijd met Hermès. Bij hem vind ik het altijd toch nog wat spannender dan met de merrie Haute Couture, omdat er toch altijd nog wat meer verwachtingen zijn. Vorige week op het EK was Hans Peter (Minderhoud, red.) erbij in het team en toen voelde ik minder druk. Misschien dat ik hier in Aken meer druk voelde omdat ik me nu nummer één van het team voel.”

Toch gaat dat niet ten koste van de prestaties. “Ik word juist beter als er meer druk op staat. Ik ga er juist meer aan rijden dan minder. Dit is echt top. De vorige keer scoorden Hermès en ik 74%. Nu gaan we daar vier procent overheen.”

Niet foutloos

De winnende proef was nog niet eens helemaal foutloos. Het halthouden en achterwaarts ging niet helemaal zoals ze wilde. “En ik had best een flinke fout in de middengalop. Ik wist echt niet hoe mijn score zou zijn. Bij het afgroeten begon het publiek zo luid te klappen en was er een staande ovatie. Toen ik mijn score hoorde, dacht ik: ‘Dit is absurd’. Echt een droom die uitkomt. Zelfs Isabell Werth laat ik achter me. Dit is zo mooi.”

Frisse wind in de sport

Van Liere geniet van het succes. “De reacties hier in Aken zijn fantastisch. Iedereen is zo super enthousiast. Tijdens de persconferentie zei Aken-directeur Frank Kemperman hoe mooi het is dat er een frisse wind is in de sport met mij en Charlotte Fry aan kop.” 

Bron: Persbericht KNHS

Foto: DigiShots