Afbeelding

Marie-Marie Letort naar EK Endurance

Sport

De Nederlandse endurance-amazone Marie-Marie Letort is afgevaardigd om deel te nemen aan Europees kampioenschap endurance voor young riders en junioren. De negentienjarige amazone woont in Frankrijk en is lid van het Nederlandse A-kader.

Advertisement

Spanje

Het weekend van 29 september tot en met 2 oktober zal het endurance festijn losbarsten in het Spaanse Vic. Marie-Marie Letort is de enige Nederlandse deelnemer aan het EK endurance voor junioren en young riders. Met haar 19 jaar komt Letort uit bij de young riders. Ze rijdt het EK met Commodore de Crouz, een tienjarige ruin. Over internationale ervaring is er geen gebrek voor de amazone die lid is van het A-kader. Vorig jaar nam ze met haar andere paard Ankara de Fly deel aan het WK in Ermelo. 

WK jonge endurancepaarden

Gelijktijdig met het EK zal in Vic ook het WK jonge endurancepaarden worden verreden. Voor Nederland komt bondscoach Jarmila Lakerman hier aan start met de achtjarige Zain du Florival. Zo zal ze zelf uitkomen met de achtjarige Zain du Florival, naast dat ze Marie-Marie zal begeleiden. Dit jaar eindigde de combinatie al op de tweede plaats in een 120 km wedstrijd in Wimmenau en op een vierde plaats in een 100km wedstrijd in Buch.

Bron: KNHS