Blom Merel, NED, The Quizmaster, 251
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
01/08/2021
Blom Merel, NED, The Quizmaster, 251 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 01/08/2021 Dirk Caremans

The Quizmaster van Merel Blom is verkocht: “Mijn beleid is elke Spelen een ander paard”

Sport

The Quizmaster (v. Albaran XX ) van Merel Blom is verkocht. Met de ruin behaalde Merel vele successen . Zo werden ze derde in Pratoni Del Vivaro en Sopot en wonnen ze de 4* in Strzegom. Ook was er dit jaar hun deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo.

Advertisement

Vertrouwen hebben in de toekomst.

“Ik had The Quizmaster samen met Jeroen”, vertelt Merel. “ Toen wij samen dit paard aankochten waren wij op dat moment alleen nog zakelijk partners. De afspraak is toen gemaakt, dat na grote kampioenschappen het paard verkocht zou worden. Ondanks dat Jeroen en ik nu een relatie hebben verandert er niets aan die afspraak. Bedrijfsmatig wil ik iedere Olympische Spelen een ander paard hebben. Na de spelen, verkoop ik mijn paard. Door mijn verleden moet ik er vertrouwen in hebben, dat ik jonge paarden kan opleiden tot het hoogste niveau. Dat heb ik al heel vaak gedaan.”

Natuurlijk maakt het ook verdrietig.

“Ondanks dat de verkoop niet onverwacht komt, maakt het mij natuurlijk wel verdrietig. Dat is ook goed. Het geeft aan, dat je ook gek met je paard bent. Dit is nodig om goede prestaties te leveren. Ik had het nog fijner gevonden als The Quizmaster in Nederland was gebleven, bij een Junior of Youngrider. Helaas is dat in Nederland lastig . Toch ben ik ook blij dat hij nu naar een topruiter in Ierland gaat. Dit is een Senior, dus we zullen hem snel terug gaan zien op het hoogste niveau. Ook vind ik het bijzonder dat wij als Nederland, toppaarden verkopen naar Ierland. Ierland is toch één van de toplanden binnen de eventing en Nederland is maar klein.”

Verder met jonge paarden.

“Ik heb nog diverse jonge paarden op stal staan”, gaat Blom verder. “In alle leeftijden. Zo is ons bedrijf opgebouwd. Deze paarden ga ik verder trainen en klaar maken voor het hogere werk. Of ik voor de Olympische Spelen van Parijs weer een paard op dat niveau klaar heb weet ik niet. Daar zijn wij nog niet mee bezig. We wachten dat gewoon af.”

Wij gaan hem weer terug zien in de sport.

“The Quizmaster gaat het in Ierland in ieder geval goed hebben. Hij zal even moeten wennen aan de nieuwe stal, maar dat gaat zeker lukken. Het management daar is goed. De training is top. Het zal hem aan niks gaan ontbreken. Ook ben ik blij dat ik hem weer ga terugzien in de sport.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan