Amber Braspenning en Siem
Amber Braspenning en Siem

Amber Braspenning: “Siem is mijn droompaard”

Recreatie

Amber Braspenning rijdt sinds vier jaar bij Stal De Vries in Den Ilp. Het was best een zoektocht, maar inmiddels zit ze er helemaal op haar plek, beleeft veel plezier met paard Siem en zou niets anders meer willen.

Advertisement

“Het begon met een proeflesje, maar vanaf het moment dat ik vaker bij Stal De Vries kwam was de band tussen Siem en mij al heel snel duidelijk. Veel mensen zeggen ook tegen me dat we perfect bij elkaar passen. Ik vind het heerlijk om naast het rijden Siem volledig te vertroetelen. Dat vindt hij geweldig, haha. Ik denk dat we daarom al snel zo’n diepe band hebben opgebouwd”, vertelt Amber. “Hij kriebelt dan ook terug bij mij, dat is heel schattig.”

Streken

Amber rijdt Siem vanaf het begin dat ze bij Stal de Vries terechtkwam. “Ik vond Siem gelijk al super mooi. Hij heeft van die hele mooie Friese manen, waar ik vaak leuke vlechtjes in maak. Met het rijden is hij bij anderen vaak heel ondeugend. Dat gaat hij uitproberen door te doen alsof hij niet aan kan draven bijvoorbeeld. Dan moet je even duidelijk naar hem zijn, maar daar heb ik inmiddels helemaal mijn draai in gevonden. Bij mij haalt hij die streken daarom ook bijna niet meer uit.”

“Wat ik het allerleukst vind is dat we heel goed kunnen galopperen samen. Dat vindt hij heerlijk om te doen en ik geniet daar ontzettend van. Daarnaast draaft hij het liefst héél hard. Sommige mensen vinden dat spannend, maar vindt het geweldig als hij dat doet! We houden dus wel van hard gaan, maar crossen doen we niet hoor. Daar is ze te lomp voor haha!”

Lessen

Amber en Siem krijgen elke week les van Jan de Vries, de staleigenaar. Naast het lesgeven geeft hij ook StijgCoaching, waarmee hij met de persoonlijke groei van mensen aan de slag gaat door middel van de spiegeling die de paarden geven. “Het is heel fijn dat hij elke week meekijkt. We werken dan aan de dressuur. Maar Siem en ik hebben zowel onder het zadel als in de dagelijkse omgang heel veel lol! Siem is mijn drooompaard.”

Amber en Siem zijn te volgen via het TikTok kanaal @Amberensiemmakenvlogjes.

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan