Sonke Rothenberger - Cosmo
FEI European Championships 2019
© DigiShots
Sonke Rothenberger - Cosmo FEI European Championships 2019 © DigiShots DigiShots

KWPN-hengstenkeuringscommissie dressuur versterkt met komst Sönke Rothenberger

Fokkerij

Vorig jaar werd er door het KWPN een pilot opgezet met een aspirant-lid bij de hengstenkeuringscommissie springen. Dit jaar wordt de pilot doorgezet met ook een aspirant-lid bij de dressuur. De Duitse olympische ruiter Sönke Rothenberger komt het hengstenkeuringscommissie versterken.

Advertisement

Eigenschappen

“Ik vind het een eer dat ik gevraagd ben”, zegt Sönke. “Het is voor mij heel interessant om de jongste generatie hengsten samen met een aantal vakmensen te kunnen beoordelen. Het gros van het publiek zal de spectaculaire paarden er zeker wel uit kunnen halen, maar de vraag is aan welke eigenschappen je het meeste gewicht hangt als hengstenkeuringscommissie zijnde. Ik verwacht op mijn beurt dat ik, als een intermediair, mijn blik op de moderne dressuursport kan delen.”

Eerste bezichtiging

Volgende week gaat de eerste bezichtiging van start met als eerste de dressuurhengsten, gevolgd door de springhengsten en er wordt afgesloten met de Gelderse hengsten. De eerste bezichtiging is te volgen via de livestream van het KWPN en via ClipmyHorse.

Bron: KWPN

Foto: Digishots