Mochyndaear Dragonfly in Amber
Mochyndaear Dragonfly in Amber Vivian Hesen

Mascha Reijs, fokker van bijzondere goedgekeurde ponyhengst: ‘’Hier kun je alleen maar van dromen!’’

Fokkerij

Bij een advieskeuring van de NRPS op Stal Hexagon is er een veelbelovende dressuurpony met écht Hexagon-bloed goedgekeurd. 

Advertisement

Mochyndaear Dragonfly in Amber

De 1.47m hoge Mochyndaear Dragonfly in Amber is geboren in 2018 en is een combinatie van de Grand Prix dressuurhengst Hexagon’s Double Dutch en de Welsh B kroonmerrie Kenwoods Princess Milly, die M1 dressuur is geklasseerd en drie veulens heeft gebracht.


Privébezit Thamar Zweistra 

Succesvol

Moeder Princess Milly wordt naast de wedstrijdsport veelzijdig in gezet voor kinderen als cross-, men-, dressuur-, show- en springpony. Ze heeft een succesvolle IBOP gelopen met een AA resultaat en won op de internationale show in Ermelo in 2017 haar sterk bezette rubriek. Vader Double Dutch (v. Johnson) is met Thamar Zweistra internationaal succesvol in de Grand Prix dressuur. 

‘’Heel trots’’

Tijdens de advieskeuring op Stal Hexagon werd de hengst aan de hand, los en onder het zadel van Beni Pachl getoond. Hij beschikt over een goed type, veel uitstraling en een mooi hoofdje. Zijn exterieur is op onderdelen goed en het beenwerk is correct en hard. De bewegingen zijn goed, met de hoogste beoordeling voor de galop. Mascha Reijs, fokker van Dragonfly, is ontzettend blij met deze mooie prestatie. ‘’Ik ben natuurlijk heel trots op hem. Daarnaast ben ik enorm blij met de kansen die hij bij Stal Hexagon krijgt. Je kunt een fijne pony fokken, maar de ruiter en het management dat ter beschikking is, bepaalt voor het grootste deel het succes’’, vertelt ze. 

NWPCS en NRPS

‘’Henriët van Muiswinkel en Davy Wormgoor hebben Dragonfly klaargemaakt voor de hengstenkeuring van het NWPCS waar hij als Welsh Partbred het sterpredicaat ontving en daarna als basisboekhengst werd ingeschreven. Na het zadelmak maken en de verkoop aan Thamar Zweistra en Leunus van Lieren kwam het idee pas boven om hem ook bij het NRPS aan te bieden. Dat het NRPS hem nu ook zo waardeert is natuurlijk geweldig!’’

‘’Ik was in voor een experimentje’’

‘’Ik heb voor Double Dutch gekozen, omdat hij een opvallende hengst is met veel beweginsmechaniek en een enorme werkwilligheid. Dat is iets wat heel belangrijk is voor een sportpaard/pony. Ik was in voor een experimentje. Milly is een C-pony met een bovengemiddelde sportaanleg en na overleg met Leunus heb ik de gok gewaagd. In Zweden en Duitsland worden vaker pony’s met paarden gekruisd. De Duitse rijpony komt immers van oudsher voort uit kruisingen tussen Welsh B pony’s en paarden.’’ 

Hoge verwachtigen

‘’Je hoopt natuurlijk altijd op een goed fokproduct, maar dat hij zo ontzettend getalenteerd en trainbaar is, daar kun je als fokker alleen maar van dromen! Zijn karakter was vanaf dag één super, dus ik heb hoge verwachtingen voor de toekomst!’’, sluit Mascha af. Op 12 maart zal Mochyndaear Dragonfly in Amber aanwezig zijn op de NRPS Hengstenshow. 

Bron: De Hoefslag/ NRPS 

Privébezit Thamar Zweistra