Afbeelding

Derk Jan Mekkes over Netina (85,5 in IBOP): “Van een driejarige elite merrie kun je alleen maar dromen”

Dressuur

Eerder deze week berichtten we al over de zesjarige Kascade SR, die met Suus van den Nieuwenhof, naar 84,5 punten liep in de IBOP en over de tienjarige Latina M die met Roger Schulkens een monsterscore van 90 punten behaalde. Prachtige prestaties, maar nog knapper wellicht is de prestatie die Netina (v. Glamourdale) deze week neerzette in de IBOP in Tolbert. Zij behaalde, op driejarige leeftijd, een score van 85,5 punten in de aanlegtest.

Advertisement

Apart

Netina is in eigendom van Derk Jan Mekkes en Van Olst Horses, die samen meer dressuurpaarden hebben. Ze scoorde voor de stap een negen en kreeg verder vijf keer een 8,5. Afgelopen zomer werd ze al ster met 80/85 en mocht ze deelnemen aan het NMK. Derk vertelt: “We hebben Netina als veulen samen gekocht. We waren op zoek naar iets aparts en dat was en is ze zeker. Ze kan fantastisch stappen en galopperen en draaft altijd van achteruit, daarnaast heeft ze een enorm goed schakelvermogen. Ze is bloedmooi, scherp en ook nog eens top gefokt, met allemaal Grand Prix-hengsten er achter. Haar volle zus van een jaar jonger hebben we nu ook gekocht.”

Elite

Netina werd groot bij Derk op stal en hij heeft ook het eerste werk met haar gedaan. “In het land was het al een aparte, maar in het werk aan de longe werd ze nog beter. Ik heb haar toen mee genomen naar de stamboekkeuring in Appingendam, waar ze zich fantastisch liet zien. Ik had haar daarvoor al een paar keer meegenomen naar vreemd terrein en dan liet ze zich nog aparter zien. Dat was nu ook het geval. Het was al mooi geweest als ze ster was geworden, maar ze werd zelfs elite en als kers op de taart mochten we naar het NMK! Dat vind ik echt een eer als je daarvoor wordt uitgenodigd. Op het NMK moest ze aan de hand voorgesteld worden en dat past haar toch minder.”


Tijd genomen

“Van de herfst heb ik Netina naar Christa Lamoyeur gebracht en daar ging Esther van Velzen haar rijden. Dat klikte super goed. Ze hebben heel erg de tijd genomen met haar en alles heel rustig opgepakt. Dat ze haar de tijd hadden gegeven kwam er in de IBOP in Tolbert zeker uit. Iedere keer weer overtreft ze onze verwachtingen. Een driejarige elite merrie, daar kun je toch alleen maar van dromen? Ik ben benieuwd waar we uitkomen met haar, maar dit smaakt zeker naar meer”, besluit hij enthousiast.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Afbeelding