Judith Pietersen -  Limited Edition
Jumping Amsterdam 2017
© DigiShots
Judith Pietersen - Limited Edition Jumping Amsterdam 2017 © DigiShots

Judith Pietersen en Limited Edition naar Friesian Proms

Fokkerij
Advertisement
Judith Pietersen en Limited Edition (v Uldrik 457) zijn begin volgend jaar te zien tijdens de vijfde editie van de Friesian Proms. De amazone en haar Friese hengst hebben al showervaring.  Ze hadden ook een rol in De Stormruiter vorig jaar. De meeste artiesten voor de Friesian Proms, op 9 en 10 januari 2020 in Leeuwarden, zijn inmiddels geboekt. Een andere act is de ‘flying Frenchman’ Lorenzo.

Lichte Tour-debuut

Judith Pietersen maakte het afgelopen weekend met Limited Edition haar debuut in de Lichte Tour. In Houten noteerden ze een percentage van 67,13 procent, goed voor de overwinning. Een week eerder won de combinatie op het Europees Kampioenschap voor Friese paarden in Haskerhorne de zilveren medaille in het ZZ-Zwaar.

Omschakeling

“Na De Stormruiter is het nogal een omschakeling naar de dressuurproeven toe,” vertelde Pietersen vorige maand nog aan Hoefslag. “Nu heb ik het idee dat hij de controle weer wat meer terugkrijgt. De galoponderdelen wordt hij steeds zelfverzekerder in. Ook krijg ik meer reactie op de momenten dat ik het vraag. Hetzelfde is met de pirouette. Zoiets heeft gewoon tijd nodig. Hij groeit daar nog in en ik geef hem daar ook de tijd en ruimte voor.’ Zie ook: Subtop I Judith Pietersen: ‘Het is wel een showbink’ Bron: Phryso.com /  Hoefslag