Kirsten Brouwer (NED) - Lightning Star
Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2023
© DigiShots
Kirsten Brouwer (NED) - Lightning Star Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2023 © DigiShots DigiShots

WK Jonge Dressuurpaarden | Kirsten Brouwer: “Lightning Star is heel betrouwbaar in haar wissels”

Dressuur WK Jonge Dressuurpaarden

De Ferguson-dochter Lightning Star en haar amazone Kirsten Brouwer wisten de bronzen medaille te winnen op het WK voor zevenjarige dressuurpaarden. De merrie kreeg viermaal een 9 of hoger wat haar bracht naar een percentage van 81,77%.

Advertisement

‘Ik probeer altijd een goede vertrouwensband op te bouwen’

Het is niet de eerste medaille die de merrie wint op een WK. Twee jaar geleden won ze onder Kirsten Brouwer ook brons. Kirsten vertelt over haar proef: “Ik had echt een fijn gevoel dit WK. Lightning Star is ondanks haar jonge leeftijd heel betrouwbaar in haar wissels. Ik probeer altijd een goede vertrouwensband op te bouwen met mijn paarden, zodat ze blij zijn en met mij willen samenwerken.” De combinatie werd dit jaar Nederlands kampioen ZZ-Zwaar. De proef op het WK ligt op Lichte Tour-niveau. “De proef is ondertussen best wel technisch maar dat deert Lightning Star niet. Ze krijgt nu lekker even vakantie en daarna gaan we ons debuut maken in de Lichte Tour.” 

‘Lightning Star is een echte dame’

Het fijne gevoel wat Kirsten had werd bevestigd door de cijfers van de juryleden. Henning Lehrmann sprak na afloop van de proef: “Lightning Star is een echte dame, ontzettend charmant en duidelijk goed getraind. Ze heeft een hele sterke en verende draf en een zuivere stap. De aanleuning was zacht, maar constant.” De merrie kreeg een 9,1 voor de draf, een 9 voor de stap en een 8,6 voor de galop. Voor de gehoorzaamheid en aanleg kreeg ze tweemaal een 9,2.

Bron: De Hoefslag/ Ermelo YH

Foto: Digishots