Anna Kasprzak met Danciero
Anna Kasprzak met Danciero Arnd Bronkhorst

WK Jonge Dressuurpaarden | Danciero wereldkampioen zevenjarigen, Lightning Star met Kirsten Brouwer wint brons

Dressuur WK Jonge Dressuurpaarden

Anna Kasprzak en Danciero (v. Dancier) lieten in de kwalificatieproef voor zevenjarigen in het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo al zien dat ze de strijd aan konden gaan in de finale. In de finale liet de combinatie zondag een foutloze proef zien die werd beloond met de overwinning met 86,83%. Het zilver was voor Global Player OLD (v. Grand Galaxy Win) met in het zadel Leonie Richter. Het brons ging naar Kirsten Brouwer met haar elegante merrie Lightning Star (v. Ferguson). De zevenjarige merrie danste naar 81,78%.

Advertisement

Twee tienen

Anna Kasprzak kocht de zwarte ruin bij Helgstrand Dressage nadat hij op jongere leeftijd al op viel. In de finaleproef maakten ze geen enkele fout en dat leverde prachtige cijfers op. Het werd nog even spannend gemaakt toen op de laatste lijn het grote scherm uitviel door een stroomstoring. De ruin schrok en de amazone kon het snel herstellen. Voor de draf kregen ze een 9,6, voor de stap een 9,8 en voor de galop een 9. Samen met twee 10’en voor de submission en de perspective wonnen ze overtuigend het kampioenschap voor zevenjarige dressuurpaarden. 


Anna Kasprzak met Danciero - Arnd Bronkhorst

Zilveren medaille 

De gitzwarte imponerende Oldenburger-hengst Global Player OLD won met Leonie Richter in het zadel het zilver. De hengst kreeg een 9,7 voor de draf, een 9,6 voor de stap en een 8,7 voor de galop. Samen met de 8,3 voor de submission en de 9,4 voor de perspective kwam het duo uit op 83,13% wat goed was voor de zilveren medaille. 

Kirsten Brouwer en Lightning Star winnen opnieuw brons

Nederlands kampioenen ZZ-Zwaar en voormalig WK-medaillewinnaressen Kirsten Brouwer en Lightning Star reden weer een weergaloze proef uit het boekje. Lightning Star toont ongelofelijk veel inzet en heeft met geen enkele oefening moeite. Met een prachtige foutloze proef verdienen ze de bronzen medaille op het WK voor zevenjarige dressuurpaarden. De draf van Lightning Star werd beloond met een 9,1, de stap met een 9 en de galop (waar iets spanning ontstond) met een 8,6. Voor de submission en perspective werden beide een 9,2 gegeven. 

Las Vegas negende

De tweede Nederlandse combinatie in de finale waren KWPN-hengst Las Vegas (v. Ferdeaux) met Hans Peter Minderhoud in het zadel. In de kwalificatieproef werd de combinatie nog vierde, maar in de finale slopen er enkele fouten in de proef. Las Vegas raakte gespannen en sprong tot tweemaal toe aan in galop. Hans Peter reed de grootramige hengst kundig door en zakte door het lage cijfer voor de submission naar de negende plaats. Voor de draf kreeg de hengst een 8,4, voor de stap een 8 en voor de galop ook een 8,4. De submission zakte naar een 7,2 en voor de perspective werd er een 8,2 gegeven.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Arnd Bronkhorst  

Anna Kasprzak met Danciero