Betina Jaeger (DEN) - Quinn G
Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2023
© DigiShots
Betina Jaeger (DEN) - Quinn G Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2023 © DigiShots DigiShots

WK Jonge Dressuurpaarden | Quinn G wereldkampioen vijfjarigen, Bart Veeze met Nero tiende

Dressuur WK Jonge Dressuurpaarden

De verwachtingen waren hoog gespannen voor de wereldbekerfinale voor vijfjarige dressuurpaarden. Voordat de proef van de nieuwe wereldkampioenen Betina Jaeger en Quinn G (v. Quaterhit) afgelopen was barstte het publiek al los. Met een 10 voor perspective en een totaalscore van 94,8% waren zij de overtuigende winnaars. De Deense Warmbloed-merrie stond maar liefst 6,2% los van de nummer twee, No Limit (v. Geniaal) met in het zadel Simone Pearce. Brons was er voor Beck’s (v. Benicio) en Thomas Schulze met 88,20%.

Advertisement

10 voor perspective 

Jurylid Ulrike Nivelle sprak tegen Betina na afloop van haar proef: “Ik zag je glimlachen tijdens de proef en het moet ook wel heel fijn rijden. Wat een van nature makkelijk bewegend en werkwillig paard. Ze heeft enorm veel potentie.” De vosmerrie kreeg een 9,7 voor de draf, een 8,5 voor de stap en een 9,5 voor de galop. Voor de submission verscheen er eveneens een 9,7 op het scorebord naast de weergaloze 10 voor de perspective. 

‘Het allerbeste gevoel’

De fokker van Quinn G is lovend over het fantastische karakter van de merrie: “Ze was een fijn veulen, maar niet direct speciaal en opvallend. Pas toen ze onder het zadel aan het werk ging, kwamen haar kwaliteiten bovendrijven. Ze blijkt een echt wedstrijdpaard. Quinn heeft een heel fijn temperament en zegt altijd ‘ja’ tegen haar ruiter. En nu goud, het is het allerbeste gevoel wat je kunt hebben als fokker.”


Betina Jaeger (DEN) - Quinn G Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2023 © DigiShots 

Drie vossen op het podium

Met drie vossen op het podium was het een eenzijdig kleurenpalet. Dat ze alle drie bovengemiddeld veel kwaliteit hebben staat buiten kijf. De zilveren medaillewinnaars, No Limit en Simone Pearce zijn pas kort een combinatie. De amazone had nog niet van dit resultaat durven dromen: “No Limit heeft in de afgelopen zes weken deze proef pas geleerd, dus ik ben zo ontzettend trots op hem. Alles is nog nieuw voor hem, en voor ons als team, dus dat hij hier zo zijn best heeft gedaan is geweldig.” 

‘Perfecte match’

De Hannoveraans gefokte bronzen winnaar Beck’s liep zijn eerste WK en het was ook het eerste WK voor ruiter Thomas Schulze en fokker Dhr. Felker. De jury gecomplimenteerde Beck’s met zijn draf waar hij een 9 voor kreeg. “Thomas en Beck’s zijn een perfecte match. Dit is een ervaring om nooit te vergeten”, vertelt de fokker. Ook Thomas is lovend over zijn paard. “Beck’s is mijn beste vriend en wil altijd alles voor me doen. Na zijn test op donderdag merkte ik dat hij onder de indruk was en een beetje moe, dus we hebben maar heel licht getraind zodat hij vandaag vol energie zou zijn. Dat heeft heel goed uitgepakt’, lach hij vol trots.


Bart Veeze (NED) - Nero Longines FEI WBFSH World Breeding Dressage Championship for Young Horses © DigiShots

Nero tiende voor Nederland

Bart Veeze wist het beste Nederlandse resultaat neer te zetten met een tiende plaats. In het zadel van Nero (v. Ferguson) kwam de ruiter tot een score van 81%. Nero kreeg een 7,5 voor de draf, een 9 voor de stap en een 8 voor de galop. De submission werd beloond met een 7,5 en de perspective met een 8. Naast Nero kwam ook de KWPN-hengst Nalegro (v. Painted Black) in de baan. Onder Charlotte Fry werd de hengst vijftiende met 79,6%. 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots 

Betina Jaeger (DEN) - Quinn G
Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2023
© DigiShots
Bart Veeze (NED) - Nero
Longines FEI WBFSH World Breeding Dressage Championship for Young Horses
© DigiShots