Hans Peter Minderhoud - My Toto
Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2023
© DigiShots
Hans Peter Minderhoud - My Toto Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2023 © DigiShots DigiShots

WK Jonge Dressuurpaarden | Kleine finale zesjarigen overtuigend op naam van Hans-Peter Minderhoud en My Toto

Dressuur WK Jonge Dressuurpaarden

In de kleine finale voor zesjarige dressuurpaarden wist Hans-Peter Minderhoud zich geweldig te revancheren. De ruiter reed My Toto (v. Glock’s Toto Jr.) zeer overtuigend naar de winst en heeft zich hiermee geplaatst voor de finale. Het jurykorps kwam tot een gemiddelde score van 87,6%. 

Advertisement

‘Genoten van My Toto’

In de kwalificatieproef op vrijdag werd de zesjarige ruin zeventiende met 81%. In de kleine finale werd de draf met een 9,4 beloond, de stap met een 7,7 en de galop met een 8,9. De juryleden gaven een 8,8 voor de submission en een 9 voor zijn perspectief. Met name in de draf werd het talent beter zichtbaar, vrijdag kreeg de ruin daar nog een 8,2 voor. Hoofdjurylid Maria Colliander sprak na de verrichting: “We hebben enorm genoten van jullie proef. In de draf heeft My Toto een fijn ritme en liet een goede drafverruiming zien. In de stap was hij zuiver en correct, maar voor een hoger cijfer mag hij wat meer overstap laten zien. In de galop bleef hij bergop gaan en liet correcte verruimingen zien. Al met al een paard met veel perspectief voor de toekomst!”


Hans Peter Minderhoud - My Toto Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2023 © DigiShots 

Toto Jr.-zoon

Na de overwinning van Hans-Peter verschijnt Benedeck Pachl met de Nederlands gefokte Hexagons Gorgeous Black Art (v. Glock’s Toto Jr.) op plaats 22 met 75,60%. In de rubriek reden 32 combinaties mee waarbij de Duitse Lena Waldmann had talentvolle merrie Chere Celine OLD (v. Governor) er beduidend beter aanstond dan in de kwalificatieproef. Ze werden tweede met 83,2% gevolgd door Anders Uve Sjøbeck Hoeck op de derde plaats met Hesselhoej Double Up (v. Hesselhoej Donkey Boy) met 82,2%. Alle drie de combinaties verdienen een ticket voor de finale op zondag. 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots 

Hans Peter Minderhoud - My Toto
Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2023
© DigiShots