Ingrid Gerritsen - Oasis SDHW
Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses
© DigiShots
Ingrid Gerritsen - Oasis SDHW Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses © DigiShots DigiShots

WK Jonge Dressuurpaarden | Ingrid Gerritsen derde in kleine finale vierjarigen

Dressuur WK Jonge Dressuurpaarden

Op het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo is ook een bij-rubriek voor de vierjarigen. In de eerste ronde lag het niveau al hoog. Vandaag werd de kleine finale verreden met daarin een hele mooie derde plaats voor Ingrid Gerritsen.

Advertisement

Vital Hit

Ingrid reed Oasis SDHW (v. Fontaine TN) naar een score van 82 punten. Zij kregen onder andere een 8 voor de stap, een 8,5 voor de draf en een 8,2 voor de galop. De rubriek werd gewonnen door Vital Hit (v. Vitalis), die met Judith Sarda Mane tot een score van 84,2 kwam. De amazone was heel blij met de proef. “Vital Hit was geweldig vandaag, hij voelde heel fris aan en was erg gemotiveerd. In de overgangen had hij nog wat spanning, juist omdat hij te veel wilde doen. Maar het ging verder heel goed, ik ben super trots op hem.” 

Hexagon

Plaats twee was voor Escapado (v. Escamillio) en Riccardo Sanavio met 83 punten. Tessa Kole reed Hexagon’s Oprahmanda (v. Diamond Hit) naar 81,8 en werd daarmee vierde. Onder het zadel van Marielle Spiering noteerde Olympevanck (v. GLOCK’s Toto jr.) 80 punten en werd daarmee zesde.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag/ ermeloyh.com