Mette Sejbjerg Jensen - Opoque
Longines FEI WBFSH World Breeding Dressage Championship for Young Horses
© DigiShots
Mette Sejbjerg Jensen - Opoque Longines FEI WBFSH World Breeding Dressage Championship for Young Horses © DigiShots DigiShots

WK jonge dressuurpaarden | KWPN-hengst Opoque naar topscore van 9,36 bij vierjarigen

Dressuur

Het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo is donderdag van start gegaan met een rubriek voor vierjarigen. Deze groep strijdt niet om een WK-titel, maar het gaat hier om een bij-rubriek. Toch was de kwaliteit van de winnaar uitzonderlijk en waren er zeker goede paarden te zien. Maar liefst 15 paarden scoorden een gemiddelde van een 8 of hoger.

Advertisement

Willeke Bos

De zege was met 9,36 punten voor de KWPN-hengst Opoque. Deze zoon van All at Once is gefokt door Willeke Bos en in eigendom van Helgstrand Dressage. Onder Mette Sebjbjerg Jensen noteerde hij een 9,5 voor de stap, de galop en de aanleg. Voor de submission kreeg hij een 9,3 en voor de draf een 9.

Helgstrand-paarden

Helgstrand-paarden bezetten ook plaats twee en vier. Tweede werd Elastic (v. Escolar) met een 8,78. Plaats vier was voor Voque (v. Vitalis) met 8,68. Philly Roberts reed Del Sogno (v. Dante’s Junior) naar 8,72 en werd daarmee derde. Sahron van Dijk was beste Nederlander op plaats zeven, door met Odierella Q (v. Secret) 8,56 neer te zetten. Dinja van Liere volgde op plaats acht met On Air (v. Fontaine TN) met 8,44. Maar liefst 15 paarden scoorden een 8 of hoger.

Bekijk hier de complete uitslag

Bron: De Hoefslag