Charlotte Fry - Kjento
FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021
© DigiShots
Charlotte Fry - Kjento FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Tweede WK-selectie jonge dressuurpaarden: “Royale selectie”

Dressuur

Woensdag was het tweede selectie moment richting het WK voor jonge dressuurpaarden. Dit keer in Ermelo in de entourage van het NK Dressuur. Er werd royaal geselecteerd richting het derde selectie moment.

Advertisement

Jong talent

De selectiecommissie bestond uit Johan Hamminga, Floor Dröge en Veronique Roerink. Johan Hamminga: “Dit keer werd de ruiters gevraagd de paarden te presenteren in de hoofdpiste van het NK. Een prachtige entourage en meteen een goede test voor de combinaties om de sfeer te proeven. Dit vormde natuurlijk een fantastisch leermoment voor deze jonge paarden en het viel ons alles mee dat de meeste paarden zo makkelijk rondliepen. We zijn blij met jonge talent qua paarden en qua ruiters.”

Lange weg

“We hebben een royale selectie gemaakt, omdat het nog een lange weg is naar het WK in september. Met nog vier maanden te gaan, is het verstandiger om niet al te krap te selecteren. Er kan natuurlijk van alles gebeuren in die tijd en de paarden kunnen in positieve zin nog een behoorlijke ontwikkeling doormaken.” 

Nieuwe aanwas

Er nemen veel jonge ruiters deel aan het selectietraject. “We zijn heel blij met de jonge ruiters, we hebben de nieuwe aanwas nodig. Er moeten nieuwe Dinja’s en Adelinde’s opstaan en zij moeten ook de kans krijgen. Dat is nog een reden om ruim te selecteren, dan krijgen meerdere ruiters en paarden de kans en kunnen ze erin groeien. Dat is in de leeftijdsklasse vijf- en zesjarigen nog belangrijker dan bij de zevenjarigen, want die ben je na dit jaar kwijt. De combinaties in de eerste categorieën kunnen dit jaar nog net te groen zijn, maar misschien zijn ze volgend jaar wel heel interessant. Dan kunnen we, met alle ervaring die deze combinaties nu opdoen, het volgende seizoen nog veel plezier van hen hebben”, meent Johan. 

De geselecteerde paarden per leeftijdsklasse:

Vijfjarigen

Mister Maserati (v. Toto JR) met Diederik van Silfhout; My Precious (v. Ferguson) met door Kirsten Brouwer; My 7th Sunday (v. In Style) met Renate van Uytert- van Vliet; Montrachet (v. Glock’s Toto JR.) met Saskia van Es; Mauro Turfhorst (v. Zonik) met Dinja van Liere; Mr Magnum BTH (v. Expression) met Annemijn Boogaard; Maxson (v. Johnson) met Charlotte Fry; Mission (v. Eye Catcher) met Femke de Laat; Hexagon’s Gorgeous Black Art (v. Glock’s Toto JR.) met Beni Pachl; Maddox Mart (v. Hennessy) met Jessica Thomas; Mercurius ACM (v. GLOCK’s Dream Boy N.O.P.) met Amber Hage.

 Zesjarigen

Linskymorijke (v. Negro) met Mariëlle Spierings; First Lewis (v. Ferguson) met Aitor Escamilla Bravo; Labarron (v. For Romance) met Dinja van Liere; Lightning Star (v. Ferguson) met Kirsten Brouwer; Lennoxwaard (v .El Capone) met Kirsten Brouwer; Lord Platinum (v. Ferguson) met Curro Benitez Sanchez; Las Vegas (v. Ferdaux) met Emmelie Scholtens; Leonidas (v. Trafalgar) met Dinja van Liere; Luqiedo (v. Aqiedo) met Adelinde Cornelissen; Hexagon’s Luxuriouzz (v. Johnson) met Beni Pachl; Lennox U.S. (v. Grand Galaxy Win) met Jill Bogers.

Zevenjarigen

Kyando (v. Arlando K) met Diana van de Bovenkamp; Kind Pleasure (v. Governor) met Femke de Laat; Kenzo (v. Glamourdale) met Diederik van Silfhout; Killer (v. George Clooney) met Marten Luiten; Kyton (v. Ferguson) met Bart Veeze; Kunz (v. Ferguson) met Najami Voogd; Koko JR de la Fazenda (v. Glock’s Toto JR.) met Thalia Rockx; Keano RS2 (v. Governor) met Marieke van der Putten; Kuvasz RS2 (v. Glamourdale) met Marieke van der Putten; Kjento (v. Negro) met Charlotte Fry.

Bron: KWPN

Foto: Digishots, Kjento winnaar 2021