Anne Mette Strandby (DEN) - Valerie B
Longines FEI WBFSH World Breeding Dressage Championship for Young Horses
© DigiShots
Anne Mette Strandby (DEN) - Valerie B Longines FEI WBFSH World Breeding Dressage Championship for Young Horses © DigiShots DigiShots

WK Jonge Dressuurpaarden | Kwalificatie vijfjarigen weer paard van Helgstrand op kop “Kippenvel”

Dressuur

Donderdag werd in de kwalificatie vijfjarige dressuurpaarden op het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo weer een Helgstrand-paard op kop geplaatst. Net als bij de vierjarigen, die hier een bij-rubriek hebben. Dit keer was de zege voor Revolution-merrie Valerie B en Anne-Mette Strandby Hansen met een geweldige score van 9,48. 

Advertisement

Kippenvel

“Bij zo’n paard in de baan krijg je kippenvel”, vertelt juryvoorzitter Susanne Baarup over Valerie B. ‘Je wordt er gew oon een beetje emotioneel van, ze heeft geen zwakke punten. Dit is een paard met een mooie toekomst in het verschiet. De top tien die we vandaag hebben gezien, zijn allemaal toekomstige toppers van hoge kwaliteit. Het zijn de kleine details die het verschil maken in de klassering.”

Perfect

Ook Anne Mette Strandby komt superlatieven te kort wanneer ze over haar verrichting met Valerie vertelt. “Met losrijden was ze wat nerveus door de paraplu’s en de regen. Dat verraste me wel een beetje, normaal is ze 200% koel in haar hoofd. Zodra ze de ring betrad, was ze echter perfect. Haar grootste kwaliteit? Alles. Ze heeft drie geweldige gangen en een super hart. Ik ben heel blij met dit debuut!”

Finale

Uit de Nederlandse inzendingen hebben we ook combinaties die zich geselecteerd hebben voor de finale. Bart Veeze noteerde met Nero (v. Ferguson) 8,76. Verder mocht de hengst Nalegro (v. Negro) met Charlotte Fry, met een score van 8,26, door naar de grote finale. Simone Pearce reed de Nederlands gefokte No Limit (v. Geniaal) naar de vijfde plaats met 8,8 punten. 19 paarden scoorden een 8 of hoger.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag/ ermeloyh.com