Mette Sejbjerg Jensen - Opoque
Longines FEI WBFSH World Breeding Dressage Championship for Young Horses
© DigiShots
Mette Sejbjerg Jensen - Opoque Longines FEI WBFSH World Breeding Dressage Championship for Young Horses © DigiShots DigiShots

WK Jonge Dressuurpaarden | Opoque onbetwiste winnaar finale vierjarigen, Dinja van Liere met On Air vierde

Dressuur WK Jonge Dressuurpaarden

De verwachtingen voor Opoque (v. All at Once) waren hooggespannen. De vierjarige hengst van fokster Willeke Bos en Andreas Helgstrand won de kwalificatieproef al met een score over de 90% en hij maakte zijn favorietenrol meer dan waar in de finale. Amazone Mette Sejbjerg Jensen en de voshengst scoorden 85,6%. 

Advertisement

Veelbelovend paard 

Voorzitter van het jurykorps Maarten van der Heijden gaf na afloop commentaar. “Opoque liet een hele fijne test zien en het is een veelbelovend paard.” De vierjarige kreeg een 8,8 voor de draf, een 8,2 voor de stap en een 8,9 voor de galop. “Hij pakt veel bodem en springt al mooi bergopwaarts, ook zeer positief; het paard heeft veel schoudervrijheid”, vertelt Maarten over de galop. Opoque kreeg een 8,6 voor de submission en een 8,8 voor de perspective.

‘Ik prijs mezelf gelukkig dat ik zo’n paard mag rijden’

“We deden het samen, maar het is natuurlijk vooral het paard’, reageert Mette Sejbjerg Jensen enthousiast. “Ik prijs mezelf gelukkig dat ik zo’n paard mag rijden. Opoque is een heel gevoelig paard, maar ik zeg altijd dat de beste paarden het meest gevoelig zijn”, vertelt ze lachend. “We zijn echt een team, hij vertrouwt mij en we hadden er vandaag beiden veel plezier in.” Komt de combinatie volgend jaar weer naar Ermelo? “Dat hoop ik, dat is een grote wens van me. Als ik het paard mag blijven rijden, komen we volgend jaar graag weer naar Ermelo!”


Mette Sejbjerg Jensen - Opoque Longines FEI WBFSH World Breeding Dressage Championship for Young Horses © DigiShots - DigiShots

Revanche voor Chiara Prijs Vitale 

Ondanks dat de vierjarigenrubriek slechts een bij-rubriek was en geen Wereldkampioenschap, werden er wel medailles uitgereikt. Het zilver was voor de in Nederland woonachtige Chiara Prijs Vitale die de vierjarige merrie Josi (v. Jovian) naar 85% reed. In de kwalificatieproef werd de combinatie slechts negende, maar in de finale wisten ze zich goed te revancheren. Het podium werd afgerond door Maxi Kira von Platen met Elastic 11 (v. Escolar) voor Duitsland. Het duo kreeg 84,4% toebedeeld. 

Dinja van Liere en On Air vierde

Maar liefst negen combinaties wisten een score van boven de 80% te laten noteren. Dinja van Liere en de vierjarige Fontaine TN-zoon On Air wisten de vierde plaats te bemachtigen. Hun verrichting werd beloond met 84%. Het hoogste cijfer, een 8,7 werd gegeven voor de galop. Sharon van Dijk en Oqierella Q (v. Secret) werden tiende met 76,2%.


Dinja van Liere - On Air Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2023 © DigiShots 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots 

Mette Sejbjerg Jensen - Opoque
Longines FEI WBFSH World Breeding Dressage Championship for Young Horses
© DigiShots
Dinja van Liere - On Air
Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2023
© DigiShots