Mara met Kilowatt
Mara met Kilowatt Deborah Swaans

Subtop I Mara de Vries derde in de Lichte Tour op concours in Delft: “Kilowatt is een echt wedstrijdpaard”

Dressuur Subtop

Mara de Vries scoorde met achtjarige schimmel Kilowatt DDL 68,92% in de Lichte tour op Concours in Delft bij manege de Prinsenstad. Deze mooi score resulteerde in een derde plek. “Ondanks zijn jonge leeftijd en weinig ervaring loopt hij altijd een steady proef.”

Advertisement

Wedstrijdpaard

“Kilowatt heeft op dit niveau nog niet veel ervaring. Dit was zijn vierde wedstrijd, maar hij loopt altijd goede proeven rond de 70 procent en in de top drie. Wat dat betreft is hij echt een wedstrijdpaard die ook nog eens letterlijk opvalt, omdat hij schimmel is. Zijn draf was heel solide tijdens de proef en ook de serie om de drie ging goed. Hij kan de series heel mooi. Hij had alleen wel een foutje in de serie om de vier. We zijn namelijk al aan het oefenen voor de Grand Prix en hij was mij dus net iets voor met de wissels. Al is dat niet raar, want dat zijn we aan het oefenen. Het is hem dan ook vergeven.”

Ziet er makkelijk uit

“We krijgen vaak te horen dat het er makkelijk uit ziet. Hij loopt op een hele sympathieke manier. Daar ben je ook naar op zoek dus dat is mooi gegeven. In de training werken we nog meer aan kracht in het algemeen. Maar dat is ook de tijd en de rode lijn in onze training.” De komende tijd wil de amazone nog eenmaal internationaal starten in de lichte tour en aan het eind van het seizoen de overstap maken naar de Inter II. “Hij is er dan wel klaar voor verwacht ik en het is een leuke nieuwe stap. Ik denk dat hij ook meer een paard is voor de Grand Prix dan de Lichte Tour.”

Talent

De amazone traint meer jonge, talentvolle paarden voor eigenaren. Sinds januari traint ze Kilowatt DDL van de fokkers Kees de Bruin en Hilde Dekkers. Kilowatt heeft ook een grappige bijnaam. “Op stal noemen we Kilowatt ook wel Kees”, lacht de amazone. “Het is een heel ongecompliceerd paard met een karakter voor een tien. Hij is iedere dag hetzelfde en is fijn om mee te werken. Hij is nog jong, maar heeft veel talent. Ik wil hem dan ook graag een goede opleiding geven en dan zien we wel hoe ver we komen. Al durf ik wel uit te spreken dat hij een goed Grand Prix paard wordt”, eindigt Mara.

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Deborha Swaans