Sara Holleman met Jango
Sara Holleman met Jango Kathleen van Winden

Subtop I Sara Holleman sleept samen met haar pony Jango de winst binnen in de kür op muziek in Delft

Dressuur

In de landenproef mocht Sara Holleman met haar pony King Stayerhof’s Jango het rode lint in ontvangst nemen met een score van 68,38% op het concours in Delft bij manege de Prinsenstad. In de kür op muziek behaalden ze ruimschoots de winst met 75,12%.

Advertisement

Alles viel samen

“Ik was over het algemeen tevreden over de landenproef, alleen de galop was iets te braaf. Daardoor was ik gebrand om in de kür meer power in de galop te krijgen. Dat is ontzettend goed gelukt waardoor alles in de kür samenviel”, vertelt de amazone enthousiast. Door de brave galop in de eerste proef reed ze net geen kaderscore. Met de punten in de kür was ze dik tevreden. “De sterke punten in onze kür waren de middendraf, schouderbinnenwaarts en uitgestrekte galop. Ook krijgen we vaak hoge punten voor onze muziek en choreografie.” De combinatie heeft genoten van een mooie wedstrijddag.


Sara met Jango - Foto: Kathleen van Winden

Laatste seizoen

“In de trainingen werken we nog meer aan de afwerking van de proef, zodat alles één geheel wordt. Soms hebben we iets te veel tempoverschil tijdens de oefeningen en willen ook dat alles vloeiender wordt. In de galop mag Jango nog wat meer sprong hebben. Daar zijn we druk mee bezig in de trainingen”, vertelt Sara. De komende tijd heeft de combinatie een rustigere periode voor de boeg wat betreft. Maar 25 juni verschijnen ze weer in de ring voor de laatste observatie. “Ook gaan we de Gelderse rijden en proberen we nog een paar internationale wedstrijden te rijden. We gaan voor een mooi laatste seizoen met goede wedstrijden.”

Genieten

Eind 2020 werden Sara en Jango een combinatie nadat ze de pony kocht van Evi van Rooij. Maar ondertussen is het Sara’s laatste seizoen geworden bij de pony’s en gaat ook zij uiteindelijk de overstap maken naar de paarden. “Ik wil nu het nog kan zoveel mogelijk genieten van Jango. Het is een fijne, goede pony en we gaan proberen er zoveel mogelijk uit te halen. Kür rijden is onze favoriete bezigheid en dat gaan we veel meepakken. Deze kür is ook echt voor Jango gemaakt en dat is zo mooi. Het is ook echt een proevenpony. Hij zal je nooit tegenwerken, maar hij wil het soms wel overnemen. Het is dan aan mij de kunst om te zorgen dat hij wel blijft luisteren. Hij heeft een goede mentaliteit en wil altijd voor je werken”, aldus Sara.

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Kathleen van Winden