Wenda en Wielbraek's Icecream
Wenda en Wielbraek's Icecream Foto4u

Subtop I Wenda Welten debuteerde in Beesd met Wielbraek’s Icecream: “De komende tijd gaan we kilometers maken in de Lichte Tour”

Dressuur

Wenda Welten verscheen voor het eerst in de ring met Wielbraek’s Icecream in de Lichte Tour. Ze behaalde een mooi percentage van 65,39 en een tweede plaats in Beesd. “Ik was tevreden met de proef. Het doel waarvoor we gingen, is geslaagd.”

Advertisement

Debuut

Wenda heeft de merrie pas vier maanden in training te staan voor de eigenaren. De combinatie debuteerde in Beesd met succes. “Er zaten nog wel wat foutjes in de proef, dus het kan altijd nog beter. Maar we hebben een mooi percentage en een tweede plaats. Al had het percentage voor mij wel één of twee procent hoger mogen liggen. Maar voor een hoger percentage moeten de foutjes er nog uit. Het is in ieder geval een hele leuke merrie.”

Draf met veel schwung

Over draf van de merrie is Wenda zeer te spreken. “Ze heeft een mega voorbeen met veel schwung en cadans. We kregen dan ook vele zevens en achten. Daar was ik zeker blij mee. In de galop moet ze nog meer rust bewaren. Het is een merrie met veel go en in draf kun je dat goed omzetten. Maar in de galop is ze dan net iets te druk en mag ze meer bergop blijven. In de serie om de vier hadden we fout, want in de laatste twee wissels raakte ze het even kwijt. De serie om de drie pakt ze wel weer heel goed op. Er is dus zeker nog ruimte voor verbetering. Het is een hele aanhankelijke en lieve merrie in omgang. Met het rijden heeft ze heel veel go en is ze scherp. Ze blijft elke pas gaan, ik moet haar eerder afremmen dan motiveren. Soms zit haar dat wel in de weg, dat ze te goed haar best wel doen en het daardoor soms even kwijtraakt. Less is more. Ze wil elke dag wel werken.”

Kilometers maken

“Bij een eerste wedstrijd is het ook altijd afstemmen hoe lang je gaat losrijden. Van tevoren maak ik dan wel een plan, maar het bleek nu dat het losrijden iets aan de lange kant was. Voor de volgende keer mag het wel wat korter. Dat zijn dingen die we nu ondervinden en moeten uitzoeken voor de volgende keer. We willen nu eerst een paar keer de ring in om nog meer een combinatie te worden. Ook om betere proeven neer te zetten zonder foutjes. Daarnaast willen we proberen nog meer expressie te krijgen in de draf en juist meer rust in de galop en bergopwaarts. Daarin moeten kilometers maken. De eigenaren genieten nu ook van de merrie in de sport, maar uiteindelijk is het doel wel de verkoop. Daar zit gelukkig geen tijdsbestek aan. We gaan nu verder in de Lichte Tour met hopelijk mooie scores en mooie wedstrijden. Dan zien we wel waar het schip strandt.”

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nlis niet toegestaan.

Foto: Foto4u