Marlies van Baalen met Hulana T
Marlies van Baalen met Hulana T Kathleen van Winden

Subtop | Marlies van Baalen winnares Prix St. Georges K&U Schijndel: “Het hele plaatje spreekt aan”

Dressuur Subtop

Marlies van Baalen bracht de Ampère-dochter Hulana T zeer succesvol aan de start op de kader- en uitzendingswedstrijd in Schijndel. Ze wonnen hun vierde wedstrijd op rij in de Prix St. Georges met 72,50%. Aanstaande zaterdag zal Marlies op de locatie van PSV Klavertje Vier voor het eerst een Lichte Tour kür op muziek rijden met de talentvolle merrie. 

Advertisement

Alle keren gewonnen

Marlies vertelt enthousiast over haar deelname in Schijndel: “Het is een hele fijne accommodatie met goede bodems en mooie banen. De organisatie denkt graag met je mee en ik snap heel goed dat er veel deelnemers bij hun willen rijden. Hulana was voor de vierde keer mee en ze heeft tot nu toe alle keren gewonnen met scores van boven de 70%. De eigenaresse en fokker Emmie Twint was ook aanwezig bij onze wedstrijd. Hulana is een paard met een heel sterk achterbeen en heeft een enorme motor. Je zou niet zeggen dat ze een merrie is, ze heeft veel front aan de voorkant. Ze wordt nu steeds sterker en de oefeningen gaan haar gemakkelijk af.”

Eerste keer kür

“Het was haar tweede outdoorwedstrijd, maar indoor of outdoor maakt haar niet uit. Ze maakt zich heel mooi en is al heel constant. Het hele plaatje spreekt aan, maar dat komt denk ik omdat ze zo makkelijk beweegt. Het voelt ook makkelijk en de jury was te spreken over de stille en lichte aanleuning. Ze komt steeds wat meer achterop en blijft meer gedragen wat alle oefeningen ten goede komt. De series worden steeds rechter en ze kan ook meer gewicht opnemen in de pirouettes. Zaterdag rijden we voor het eerst een kür op muziek, dat is niet altijd mogelijk op nationaal niveau. Ze loopt dan voor het eerst op Intermediaire I-niveau en omdat ik haar later internationaal mee wil nemen is het mooi dat ze vast wat ervaring op doet”, vertelt Marlies.

Rieky Young

Volgende week komt de amazone op het NK Dressuur aan de start met haar Grand Prix-paarden Go Legend en Habibi DVB. “Ze zijn allebei kort geleden mee geweest naar Exloo en het is fijn dat we nu in een wedstrijdritme zitten. Ik ben ze thuis aan het doortrainen zodat ze fit in Ermelo aan komen. Ze voelen goed aan, ik zat vanmorgen om zes uur al op de eerste zodat we in alle rust in het ochtend zonnetje konden trainen voor de wedstrijd in Schijndel. Met Rieky Young train ik standaard één keer per week en naar de grotere wedstrijdent toe twee keer per week. We hebben echt een ritme waarin we op en af trainen. We trainen op naar een training waarin we alles meenemen en doen daarna weer een dagje simpel rond de renbaan. Ze moeten fris genoeg blijven en ik heb geluk dat beide paarden geen moeite met de oefeningen hebben.”

NK Dressuur

Wat verwacht Marlies van het NK Dressuur? “Ik heb al een serie hele fijne wedstrijden achter de rug en ik hoop dat we in die flow door kunnen gaan. Ik ben blij dat Go Legend weer mee kan en ik hoop met beide paarden de stijgende lijn door te kunnen trekken. Het is echt iets om naar uit te kijken en ik heb er enorm veel zin in!” 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Kathleen van Winden