Marlies van Baalen - Go Legend DVB
CDI Exloo 2023
© DigiShots
Marlies van Baalen - Go Legend DVB CDI Exloo 2023 © DigiShots DigiShots

CDI Exloo | Marlies van Baalen tweede op rentree met Go Legend: “Hij was blij dat hij weer mee mocht”

Dressuur

Marlies van Baalen heeft een super weekend achter de rug op CDI Exloo. De amazone won de Grand Prix met Habibi DVB (v. Don Schufro) met 73,98% en werd tweede met haar Olympische Go Legend (v. Totilas) met 72,53%. Ze koos ervoor om met Habibi DVB ook de Special te rijden. Deze proef wonnen ze eveneens met een nieuw persoonlijk record van 74,98%.

Advertisement

‘Voor de eerste keer heel tevreden’

Marlies moest vorig jaar haar zwarte KWPN’er Go Legend afmelden voor The Dutch Masters vanwege een lymfeklierontsteking. Inmiddels is de ruin volledig hersteld en was het tijd voor zijn rentree. “Ik vond het wel super spannend om hem weer mee te nemen op wedstrijd. Hij is er echt wel even een tijdje uit geweest en dan is het even aftasten of het tijdens de eerste wedstrijd allemaal weer lukt. Mijn trainster Rieky Young heeft me over gehaald en het heeft heel goed uitgepakt. Go Legend vond het super leuk om weer mee te zijn en in de spotlights te staan. Overall gezien kan er nog een schepje bovenop, maar voor de eerste keer ben ik heel tevreden. Hij was heel ontspannen en nu moeten we verder gaan finetunen. Het heeft ons weer veel informatie gegeven voor het NK over een paar weken”, vertelt Marlies.

Focus op de Grand Prix

De amazone koos ervoor om Go Legend enkel in de Grand Prix uit te brengen. “Hij is weer helemaal fit en de focus lag thuis op de Grand Prix-proef. Ik had de kür nog niet geoefend en ik wilde met Habibi graag de Special rijden. Je mag de Special maar met één paard rijden en het was voor hem nu goed zo. Ik vind het belangrijkste dat hij er zin in heeft, je wil dat ze het sprankeltje hebben en dat ze graag voor je werken.”

Startpunt

“Het kwam op deze wedstrijd weer heel mooi bij elkaar met Habibi. Hij heeft al wat meer wedstrijdritme en was in de Grand Prix heel fijn gefocust. Hij is een echte krachtpatser en toch heel elegant, een hele mooie mix voor een Grand Prix-paard. De tweede dag voelde hij ook heel goed in zijn energie en dat is fijne informatie voor het outdoorseizoen. We kregen helaas een fout in de serie om de twee. Dat kan gebeuren, maar wil ook zeggen dat het nog beter kan. Het was een fijn startpunt en nu nemen we even gas terug om vervolgens op te trainen voor het NK.”

Jeugdcombinaties 

Had Marlies niet ook in start willen komen in Compiègne? “Alex had het wel gevraagd, maar Exloo was de eerste observatiewedstrijd voor de jeugd en we konden daar veel leerlingen begeleiden. Daarnaast is Exloo een heel goed georganiseerde wedstrijd waar ik zelf ook graag rij. Onze leerlingen hebben het super gedaan en het heeft ons weer veel informatie gegeven. Bij sommige combinaties kunnen we technisch er nog wat meer aan werken en andere hebben wellicht baat bij een mentale training. Ook in het seizoen kun je zeker nog aanpassingen doen. Ik ben super blij met het team om mij heen. Rieky was mee om te begeleiden en mijn nichtje Marrigje nam samen met Joyce het groomen op zich. Natuurlijk was ook mijn moeder mee en was het hele team compleet”, aldus Marlies.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Digishots