Marlies van Baalen - Habibi DVB
CDI Exloo 2023
© DigiShots
Marlies van Baalen - Habibi DVB CDI Exloo 2023 © DigiShots DigiShots

CDI Exloo | Devenda Dijkstra en Marlies van Baalen scoren in CDI3* Special en kür

Dressuur

Op CDI Exloo kwam een grote groep Grand Prix-combinaties aan de start. Marlies van Baalen won de Grand Prix met krachtpatser Habibi DVB (v. Don Schufro) met 73,98% op donderdag. Vrijdagavond werd zowel de Grand Prix Special als de kür op muziek verreden. Hier gingen twee Nederlandse combinaties er met de winst vandoor.

Advertisement

Grand Prix Special

Marlies van Baalen en Habibi DVB blijven groeien op het hoogste niveau. De grote vos blinkt uit in piaffe, passage en de uitgestrekte gangen. In de Special ging het even mis in de serie om de twee wat een kostbare onvoldoende opleverde. Hans Peter Minderhoud stuurde Invictus (v. Jack Sparrow) naar de tweede plaats. De proef met een sterke piaffe- en passagetour leverde 73,98%. De Australiër William Matthew maakte het podium compleet. Zijn proef met Mysterious Star (v. Metall) was goed voor 70,89%. 

Kür op muziek

In de kür op muziek kwamen veertien combinaties aan de start. Devenda Dijkstra won op eigen Nederlandse bodem de rubriek met haar elfjarige ruin Hero (v. Johnson). Voor hun kür werden verschillende 7,5’en genoteerd voor meerdere onderdelen. Zowel in de verzamelde onderdelen als de piaffe en passage als de wisselseries werden deze cijfers gegeven. De Duitse Meike Lang werd met afstand tweede met Ferrabeau (v. Feedback). Karoline Louise Skøt werd voor Denemarken derde met 70,82%.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots