Marlies van Baalen (NED) - Habibi DVB
The Dutch Masters 2023
© DigiShots
Marlies van Baalen (NED) - Habibi DVB The Dutch Masters 2023 © DigiShots

Marlies van Baalen en Habibi DVB scoren nieuw PR in GP Aken: “Hij is fenomenaal”

Dressuur

Op de CDI4* wedstrijd in het Deutsche Bank Stadion in Aken kwamen twintig combinaties aan start in de Grand Prix. Marlies van Baalen wist haar Habibi DVB (v. Don Schufro) naar de overwinning te rijden met 74,39%. Dit betekende een nieuw persoonlijk record voor de combinatie.

Advertisement

Progressie 

Habibi DVB, de grote krachtige vos is geboren en opgeleid op Dressuurstal van Baalen. Marlies kreeg meerdere achten en negens voor de uitgestrekte gangen en de verzamelde onderdelen. Op Instagram laat ze weten apetrots te zijn op haar paard. “Habibi DVB is echt een fenomenaal paard. Hij gaat iedere keer beter, telkens een stukje progressie. Wat een super dag op deze fantastische accommodatie.”

Nederlandse combinaties

Vier Nederlandse combinaties zijn afgereisd naar Aken. Lynne Maas wist ook een nieuw persoonlijk record te vestigen met haar Electra (v. Jazz). Het duo werd vierde met 72,26%. Devenda Dijkstra en Hero (v. Johnson) volgden op de elfde plaats. Hun proef werd beloond met 68,72%. Voor Dominique d’Hoore - Van der Horst zat er niet meer in dan de achttiende plaats. Ze reed Excel (v. Rousseau) naar 65,13%.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag / Instagram Dressuurstal van Baalen

Foto: Digishots