Afbeelding

Subtop l Rosa Jansen over Inter1 rijden met ex-manegepaard: “Elke klasse verder was echt een cadeautje”

Dressuur

Rosa Jansen en Kristel van de Eenhoorn kwamen dit weekend in Soest aan de start op hun eerste outdoorwedstrijd van dit jaar. De combinatie reed nette scores van 63,46% en 62,14% in de PSG en Inter1 bijeen. 

Advertisement

Fijn gevoel

“Het ging heel goed, Kristel was heel relaxt en het waren fijne ringen om in te rijden”, steekt de amazone van wal. “Ik was zeker tevreden, we hebben in beide proeven geen grote fouten gereden. In de PSG hadden we wel een aantal kleine foutjes die niet hadden gehoeven, maar over het algemeen had ik daar wel een fijn gevoel over. Helaas moest ik bijna meteen door in de intermediair 1, waardoor mijn paard nog niet op adem was. Deze proef voelde hierdoor wat tam gereden, maar het ging verder wel prima.” 

‘Netjes voorgesteld’

Jansen vond 62,13% goed passen bij het gevoel wat ze had over de PSG-proef. “In de inter1 had ik eigenlijk niet gedacht dat we winst zouden rijden, maar hier kregen we zelfs 63,45% voor! Het jurycommentaar klopte ook bij mijn gevoel. We kregen mooi commentaar op de oefeningen die goed gingen en op de punten die minder gingen kregen we tips waar we echt wat mee kunnen. Onder één van mijn protocollen stond: ‘Mooie combinatie, netjes voorgesteld’. Dat is altijd leuk om te horen.”

Wissels en series

De amazone is blij met de wissels en de series. “Die gaan heel snel fout als Kristel wat spanning heeft, maar die lukten nu heel goed. We moeten nog hard oefenen op de pirouettes, die gaan nog niet zo goed en daar hebben we ook vaak slechtere cijfers voor.

Manegepaard

De merrie was destijds eigenlijk aangekocht als manegepaard, maar toen ze niet geschikt bleek voor de lessen nam Jansen de teugels over. “Ik zou haar gaan rijden voor de verkoop, maar na vele blessures waaronder een beenbreuk, heb ik haar gehouden. Ze heeft toen in de tussentijd ook nog een veulentje gekregen.”

Cadeautje

“Kristel is heel lenig en de zijgangen gaan haar daarom goed af. Eigenlijk heb ik nooit echt een groot doel gehad, we zijn begonnen in het L1 en rijden nu intermediair 1. Elke klasse verder was echt een cadeautje, ik had nooit gedacht zo hoog met haar te komen. Ik ben supertrots om op dit niveau te rijden tussen alle mega getalenteerde paarden! Als ik echt groot mag dromen, zou ik heel graag ooit op jumping Amsterdam willen rijden”, sluit Jansen gedreven af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Femkes fotografie