Charlotte Fry (NED) - Glamourdale
The Dutch Masters 2023
© DigiShots
Charlotte Fry (NED) - Glamourdale The Dutch Masters 2023 © DigiShots

Dutch Masters | Charlotte Fry en Glamourdale winnen ook laatste etappe met 86%, Dinja van Liere volgt op plaats twee

Dressuur The Dutch Masters

De laatste wereldbekerpunten zijn verdeeld in de CDI5* kür op muziek. Charlotte Fry wist ook deze etappe op haar naam te schrijven met de KWPN-hengst Glamourdale (v. Lord Leatherdale). De zwarte geweldenaar kreeg een korte storing, maar de winst kon het duo niet meer ontgaan. Ze wonnen de kür op muziek met 86,84%. Dinja van Liere had haar handen vol aan Hermès N.O.P. (v. Easy Game). De combinatie klom op naar de tweede plaats met 83,38%. Isabell Werth wist voor Benjamin Werndl te eindigen. Ze werd derde met Emilio (v. Ehrenpreis) met 82,76%. 

Advertisement

Fenomenale uitgestrekte galop

De verwachtingen waren hoog gespannen voor de wereldkampioenen Charlotte Fry en Glamourdale. De zwarte KWPN-hengst toonde actief in de passage en was weer fenomenaal in de uitgestrekte gangen. Lottie reed hem zeer vakkundig door de appuyementen heen die ook echt een hoogtepunt zijn. De uitgestrekte galop leverde bijna vanzelfsprekende 10 op, wat een kracht en ruimte! In rechter galopappuyement kwam de hengst even tegen de hand en brak daarin naar boven uit. De series zijn enorm groot en naar boven toe gesprongen. De score kwam uit bijna 87%!


Dinja van Liere (NED) - Hermes The Dutch Masters 2023 © DigiShots 

Spanning bij Hermès N.O.P.

Dinja van Liere en haar Hermès N.O.P. konden zich goed herpakken na hun iets mindere Grand Prix op donderdag. De combinatie begon direct met een indrukwekkende passage en piaffetour. Hermès keek om zich heen, maar liet zich nog goed rijden door zijn amazone. Voor de staponderdelen verschenen ook een 7,4 en een 7,8 op het scorebord. Niet alle wissels waren even recht en hij werd ook wat heter in de galoptour. Dat kwam iets tot uiting in de uitgestrekte galop, maar Dinja kon hem goed oppakken voor de pirouette. In de wisselserie werd de spanning de hengst even iets teveel wat storingen tot gevolg had. Dinja gaf hem het vertrouwen en kon haar kür knap uitrijden. Hij liet zijn kracht zien in de verzamelde oefeningen waar hij zo in uitblinkt. Het is misschien een iets minder hogere score dan we hadden gehoopt, maar wat heeft Dinja het goed gedaan!


Isabel Werth (GER) - Emilio 107 The Dutch Masters 2023 © DigiShots 

Revanche

De Duitse routinier Isabell Werth wilde maar al te graag revanche nemen na haar Grand Prix van afgelopen donderdag. Emilio toonde erg fris bij het binnenkomen, maar Isabell pakte dat uiterst professioneel op. Hij zou nog soepeler in de aanleuning mogen zijn waardoor het omstellen ook vloeiender wordt. Ook in de galopwissels oogt het iets moeizaam terwijl hij wel weer hoge punten op de pirouettes weet te scoren.

Lees hier de liveblog terug. 

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots 

Dinja van Liere (NED) - Hermes
The Dutch Masters 2023
© DigiShots
Isabel Werth (GER) - Emilio 107
The Dutch Masters 2023
© DigiShots