Kim Noordijk en Joep
Kim Noordijk en Joep

Subtop | Kim Noordijk tweede op Zware Tour-debuut met NRPS-hengst Joep: “Hij doet er in de ring altijd een schep bovenop”

Dressuur Subtop

Kim Noordijk maakte op de subtopwedstrijd in Hoek van Holland haar debuut in de Zware Tour met de door haar zelf opgeleide NRPS-hengst Joep (v. Desperado). Het duo werd tweede met hun Intermediaire II-proef en wist 68,82% bijeen te rijden.

Advertisement

‘Ik zat er een beetje tegen aan te hikken’

Kim vertelt over haar debuut “Ik wilde eigenlijk nog even thuis blijven. Als ik de overstap zou maken wil ik het meteen goed doen. Joep is nog jong en ik zat er een beetje tegen aan te hikken. Totdat ik werd omgepraat om kilometers te gaan maken. Het was voor ons beide nieuw en ik keek er wel een beetje tegenop. We hebben een poging gedaan en het is een heel mooi begin. Ik weet dat Joep er in de ring nog een schep bovenop doet en mij nooit in de steek zal laten. Op een ander niveau weet je dat natuurlijk niet, maar het is voor mij nu bevestigd.”

Ongedwongen beeld

De combinatie kwam al vrij gemakkelijk door de proef. “In de eners zat nog een foutje en in de piaffe moet hij nog wat meer kracht ontwikkelen. Hij heeft een goede techniek en is nog jong. We hebben de stap genomen om te gaan en achteraf ben ik daar heel blij mee. In de galoptour is hij heel erg steady en haalt daarin hoge cijfers. Voor de passage heeft hij heel veel talent en kracht, ik verwacht dat het met de piaffe ook zeker nog beter gaat in de toekomst. Hij kan hele kleine pirouettes draaien en springt grote wissels die altijd raak zijn. Daar kregen we achten voor en de jury vond ons een super mooie combinatie en het geheel een harmonieus fijn beeld. Joep geeft altijd een heel steady beeld en we zijn enorm op elkaar ingespeeld. Dat komt altijd terug naar voren. Ik vind het zelf ook heel belangrijk om het op een ongedwongen manier het er mooi uit te laten zien.”

Regelmaat in de proeven

Kim reed eerder al Intermediaire II met het Grand Prix-paard Vonkenstein. “Het was voor Vonkenstein niet nieuw meer en je voelt dat zo’n paard al veel meer bevestigd is in zo’n proef. Joep heb ik zelf opgeleid en dan is het toch wel even wennen. Ik was er zelf al de hele week mee bezig en ik ben onwijs trots op hem. Nu ik dit heb gedaan weet ik dat we het kunnen. Ik wil hem regelmatig mee nemen zodat de proeven voor hem normaal worden. Tijdens de laatste lijn met de passage moest hij er nog even aan trekken, dat was nieuw voor hem. Dat zijn dingen die hij ook niet gewend is en het is fijn als je wat meer regelmaat in de proeven gaat krijgen. We geven hem alle tijd om sterker te worden zodat ik er ook handiger in word”, vertelt Kim. 

U25

“Het zou heel mooi zijn als ik door kan groeien richting de U25. Ik zou graag de observaties mee rijden en dat is wel de richting die we op willen. Of het dit of volgend jaar is, maakt voor ons helemaal niets uit. We moeten samen ervaring op doen en ik ben enorm blij met ons debuut!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Kim Noordijk