Julia Esselman en Nice Corofina Texel
Julia Esselman en Nice Corofina Texel Foto: DigiShots

Julia Esselman: “Alles gaat heel makkelijk met haar, dus ik denk dat de Lichte Tour haalbaar is”

Dressuur

Julia Esselman spreekt niet anders dan lovend over haar vijfjarige Nice Corofina Texel (v. Ferdinand). De merrie lijkt geen minpunten te hebben en laat zich altijd van haar beste kant zien; een mooi vooruitzicht voor de combinatie, want Julia hoopt minimaal in de Lichte Tour uit te komen.

Advertisement

Onverwachte aankoop

Julia kocht de nu bijna vijfjarige merrie op de Prinsjesdag Veulenveiling. “Ze komt bij Wim van der Linde, van Stoeterij van der Linde, vandaan. Ik werkte daar destijds en ik was helemaal niet op zoek naar een veulen, maar toen we de veulens gingen keuren voor de veiling, begon Corry zo geweldig te lopen dat ik haar echt wilde hebben. Twee dagen later heb ik haar op de veiling gekocht”, lacht ze. “In het land vielen haar bewegingen mij nooit op, omdat ze altijd ontzettend lief en rustig was. Pas toen ik haar op het straatje zag lopen, zag ik dat er veel meer in zit dan alleen haar lieve en rustige karakter. We zijn ook nog eens op dezelfde dag jarig, dus dat maakt haar extra bijzonder!”

Opstappen, wegrijden

Hoewel de merrie nu een aantal jaar ouder is, is ze qua karakter niet veranderd. “Corry vindt alles goed en leuk. Ze is ontzettend meewerkend en heeft een top instelling. Het is echt mijn allerbeste vriendinnetje”, vertelt Julia lovend. “Ook tijdens het zadelmak maken en opleiden heeft ze alles goed opgepakt. Ik kon eigenlijk zo op haar wegrijden. We hadden vanaf de grond al een hele goede band opgebouwd, waardoor er vanaf het eerste moment al vertrouwen was van beide kanten. Ik vind het heel leuk en bijzonder dat ik haar op zo’n fijne manier heb kunnen opleiden!”

Geen minpunten

De merrie lijkt geen minpunten te hebben, want ook op wedstrijd zet ze altijd haar beste beentje voor. “Ik zet haar op de wagen, we vertrekken en ze wacht altijd netjes tot ze aan de beurt is. In de ring doet ze er nog een schepje bovenop en is ze enorm braaf. We hebben in de korte tijd waarin we wedstrijden rijden al naar een mooie derde en eerste plek kunnen rijden op de regiokampioenschappen en mochten twee keer mee doen aan het NK. Onlangs hebben we de laatste winstpunten in het L1 gehaald, dus na de regiokampioenschappen in februari zullen we de overstap naar het L2 gaan maken. Corry heeft in alle selecties mooi constant gescoord, dus ik denk dat we er goed voor staan”, vertelt ze. 

Lichte Tour-doel

“Ik hoop uiteindelijk met haar in de Lichte of Zware Tour uit te komen. Mijn droom is natuurlijk Grand Prix, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ze is nog jong en mist nog veel kracht, maar telkens als ik iets nieuws met haar probeer, pakt ze het boven verwachting goed op. Alles gaat heel makkelijk bij haar, dus ik denk dat de Lichte Tour haalbaar is”, sluit ze af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.