Evolet en Iceman op het NK
Evolet en Iceman op het NK

Evolet van Westing wint K&U children met 76%: “Het EK is mijn ultieme doel”

Dressuur

Op de subtop meerdaagse in Tolbert werd op zondag de children-rubriek overtuigend gewonnen door de twaalfjarige Evolet van Westing. Op haar tweede wedstrijd op dit niveau reed ze haar tienjarige Iceman (v. Hofrat) naar 76,55%.

Advertisement

‘Iedere keer denk ik wauw!’

Evolet en Iceman zijn sinds een jaar een combinatie en focussen zich op de children. De amazone komt internationaal in het Z2 pony’s uit met haar Keano (v. Orlando). Evolet vertelt “Ik ben voor mijn leeftijd al best wel lang waardoor we op zoek gingen naar een paard. Eerst voor bij de children en later ook voor de junioren en young riders. Iceman heeft veel kwaliteit en heeft grote bewegingen, maar het gaat heel erg goed. Hij maakt me heel erg blij, iedere keer als ik erop zit denk ik, wauw!”

Lotje Schoots

“Keano stond al gestald op HC Groenraven en ik kreeg les van Ingrid Gerritsen. Toen Lotje Schoots en Patrick Berends het complex kochten ben ik meteen bij Lotje gaan lessen. Dat klikte meteen en ik vind haar echt een van de beste coaches. Ze kan het heel goed uitleggen en ze was ook in Tolbert. We zijn op zaterdag erheen gegaan om alvast even te wennen. Lotje heeft mij geholpen met het trainen en losrijden. Dat was heel fijn omdat ik hem nog niet zo goed op wedstrijd ken. Hij heeft me verrast want hij was super braaf. Vorig jaar werden we outdoor regiokampioen in het Z1 en hebben we een halfjaar geleden onze eerste children kaderwedstrijd gereden bij ons op stal. Daarna hebben we doorgetraind voor de children en de wedstrijd in Tolbert was voor het eerst na lange tijd.”

Focus op het EK

De ambitieuze jonge amazone is vastbesloten om vol voor haar doel te gaan: een plaats in het EK-team bij de children. “In Tolbert kon ik een fijne proef rijden waarbij Iceman goed aan de hulpen stond. Het was jammer dat we een paar hele dure fouten maakte, maar het beeld werd gewaardeerd door de jury. Ze vonden het vriendelijk, sympathiek en Iceman een heerlijke beweger. Ze hadden genoten van de proef en voor de general impression kregen we enkele negens. Hij heeft een hele goede draf, een grote galop en een fijne aanleuning. Ik hoop dat we naar het EK mogen, dat is het ultieme doel. Mijn droom is rijden op de Olympische Spelen, maar dit jaar ligt de focus op het EK. Ik geniet enorm van het proces en we hebben een plan gemaakt met kaderwedstrijden, CDI’s en observaties.” 


Evolet met Iceman en Keano 

Derde plaats tijdens eerste CDI

De amazone vormt sinds drie jaar een combinatie met de D-pony Keano. “Keano is mijn tweede pony en op hem heb ik echt leren rijden. We zijn binnen een jaar van de B naar het Z dressuur gereden. Mijn eerste Z-wedstrijd reed ik met hem en op dat moment was ik tien jaar oud. Sinds een halfjaar rijden we internationaal bij de pony’s. Die wedstrijden vind ik echt het allerleukst. Tijdens ons eerste CDI in Grote Brogel werden we derde en mochten we de ereronde rijden. Dat is super gaaf en ik hoop dat ze dat op iedere grote wedstrijd doen. We volgen de belofte trainingen bij Monique Peutz, dat is erg leerzaam. Ik ga met Keano genieten van mijn laatste pony wedstrijden en ik hoop nog een aantal leuke grote wedstrijden te rijden!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Familie van Westing

Evolet met Iceman en Keano