Marijn van Dijk met I Am Sam RS2
Marijn van Dijk met I Am Sam RS2 NH Photo

Marijn van Dijk debuteert met I Am Sam RS2: “Wanneer gaan we weer?”

Dressuur

Marijn van Dijk reed haar eerste wedstrijd voor haar nieuwe werkgever RS2 Dressage. Met haar eigen Journalist (v. Charmeur) en de tienjarige I Am Sam RS2 (v. Everdale) reed ze de ring binnen op de subtopmeerdaagse in Tolbert. “Ik denk dat we een hele goede match zijn en ik vind hem een heel fijn wedstrijdpaard”, vertelt ze over haar debuut met I Am Sam RS2. 

Advertisement

Jonge paardenspecialist

Marijn had afgelopen maandag haar eerste werkdag voor haar nieuwe werkgever RS2 Dressage. “Ik zit pas sinds enkele weken in het zadel van I AM Sam RS2 en we kennen elkaar nog niet heel erg goed. Dat was dan ook de afweging, blijf je eerst een tijd thuis totdat het echt goed is, of ga je snel op wedstrijd. Marion Schreuder, trainster bij RS2, motiveerde om juist de ring in te rijden en ervaring op te doen. Daarbij kan ik mijn eigen doelen stellen en verbeteren. Ik heb altijd heel veel jonge paarden werden en het is juist goed om nu veel kilometers te maken in de Lichte Tour-proeven”, vertelt de ambitieuze amazone. 

Foutloze proef

De amazone heeft haar Lichte Tour-paard Journalist in mede-eigendom met Bert Schilt. “Journalist kan in de ring nog best wel gespannen raken en dat gebeurde ook in Tolbert. We kregen zaterdag wat kleine communicatiestoringen, maar zondag reden we een foutloze proef. Er mag nog wat meer expressie bij komen en we zijn flink aan het trainen op meer kracht. Ik had zondag meer controle, maar ik mag er zelf nog wel meer aan rijden. Met hem heb ik veel bij Anky van Grunsven getraind, hij nu is mee verhuisd naar RS2 Dressage. Ik ga hem doortrainen naar het hoogst haalbare”, vertelt ze. 

Goede match

Met de opvallende vosruin I am Sam RS2 reed ze een goed debuut. “Sam is een heel leuk paard die best wel groot is, maar ook wel gevoelig. Hij maakt grote bewegingen en het smaakt zeker naar meer. We kregen achten voor de series en de uitgestrekte galop. Zaterdag hadden we ook een mooie lijst met veel zevens, maar we kregen twee miscommunicaties en gaf één jury bijna 70%. Helaas gebeurde dat zondag ook, maar gemiddeld was het nog steeds best wel heel goed. Als we meer een combinatie zijn ben ik benieuwd waar we staan. De juryleden vonden dat we veel harmonie uitstraalden, dat het een fijn ongedwongen beeld is vind ik heel belangrijk. Ik denk dat we een hele goede match zijn en ik vind hem een heel fijn wedstrijdpaard.”

‘Kan ik nog wel voor een baas werken?’

Nadat de amazone al enkele jaren als zelfstandig ondernemer opereerde in de paardensport is ze nu in dienst van RS2 Dressage. “Het is een hele stap geweest en ik heb er goed overnam gedacht. Ik was al zoveel jaar voor mezelf aan het werk, kan ik nog wel voor een baas werken? Ik was zoveel vrijheid gewend, maar het is een hele grote stap in mijn ontwikkeling. Het zijn hele lieve mensen en ze bieden me heel veel mogelijkheden. Marieke van der Putten zie ik iedere dag rijden en Marion Schreuder begeleidt ons. Er staan super goede paarden, het is een prachtige accommodatie en Jacques en Saskia zijn echte liefhebbers van de sport. Ze houden ontzettend veel van paarden en dat is ook mijn visie. Ik heb er een heel goed gevoel bij en ik kan me heel goed ontwikkelen in deze inspirerende omgeving”, vertelt Marijn.

Vakvrouw

“De paarden die ik op stal had staan zijn inmiddels verkocht of terug naar huis. Ik heb bij RS2 Dressage gemiddeld acht paarden te rijden en we zijn aan het zoeken welke het beste bij mij passen. Het idee is om met twee paarden in de Lichte Tour me verder te ontwikkelen en naar de Zware Tour toe te trainen. Verder heb ik veel jonge paarden om op te leiden en het klikt heel goed met Marieke. Ik vind haar echt een vakvrouw en ze gaat heel fijn met de paarden om. Als je ziet hoe zij op haar paard zit vind ik haar echt een klasse apart. Ik zit enorm op mijn plek en kijk uit naar de toekomst!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: NH Photo