Afbeelding

Naomi van Hees: “Z rijden is mijn doel met Bella”

Dressuur

Paardrijden is er bij de 16-jarige Naomi van Hees met de paplepel ingegoten. Ze kocht de Connemarapony Carrogort May (Bella) vier jaar geleden en heeft ondertussen de stijgende lijn flink te pakken tussen de witte hekjes. 

Advertisement

Ponyclub

De amazone kocht de nu 11-jarige Bella van een ponyclub. “We kwamen eigenlijk naar twee andere pony’s kijken, maar ik zag Bella in de les lopen en het was absoluut meteen liefde op het eerste gezicht”, steekt ze van wal. “Na het proefrijden voelde het nog steeds heel goed en toen heb ik er uiteindelijk voor gekozen om haar te kopen.”

Sport

De amazone was destijds twaalf jaar oud en had niet de intentie om de sport in te gaan, toch begonnen wedstrijden steeds meer te kriebelen naarmate het rijden steeds beter ging. “Ik was nog jong toen ik Bella kreeg dus ik had nog geen specifieke intenties anders dan lol met je knol. Nu ik ouder ben en een super speciale band met Bella heb, heb ik mijn doelen bijgesteld en wil ik graag Z dressuur halen en zo hoog mogelijk komen in het springen en crossen.”

Les

De combinatie probeert de doelen te bereiken door twee keer in de week te lessen. “Daarvan heb ik de ene week 2 keer dressuurles en de andere week één keer dressuur- en één keer springles. Buiten de lessen om train ik Bella veel, maar zorg ik er ook voor dat ze voldoende rust krijgt.”

Sterke band

Momenteel trainen amazone en paard hard om hogerop te komen in de sport. “We zijn bezig met oefenen voor de wedstrijden. Bella en ik hebben een langdurige wedstrijdstop gehad, omdat wij nog erg onervaren waren in de ring. Ondertussen hebben we een hele sterkte band opgebouwd. Nadat wij dus heel lang geen wedstrijden meer hadden gereden hebben wij bij onze laatste wedstrijd vier winstpunten en een eerste plaats behaald, wat betekent dat we L1 mogen starten. Daarnaast gaat het springen ook heel erg goed. We rijden al regelmatig een parcours van 1M waar we erg veel plezier in hebben.” 

Betrouwbare pony

“Bella haar kwaliteiten zijn voornamelijk haar goede karakter en dat ze ontzettend fijn springt, ze is gewoon een heel betrouwbare pony en niks is voor haar te gek. Zelf ben ik het meest trots op de progressie die wij samen hebben gemaakt in de kwaliteit van het rijden en in het plezier dat wij samen hebben.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit