Denise Hulsebos met Horse Hotel Holland's Iceman
Denise Hulsebos met Horse Hotel Holland's Iceman Alexandra Michelle fotografie

Subtop | Denise Hulsebos: “Ik hoop het hoogst haalbare eruit te rijden”

Dressuur

Denise Hulsebos en haar Horse Hotel Holland’s Iceman (v. Wynton) wisten hun laatste winstpunten in het ZZ-Zwaar bijeen te rijden met een eerste en tweede prijs. Op de subtopwedstrijd in Benningbroek werd het 63,79% en 63,36%. In vier wedstrijden is het de combinatie gelukt om het startbewijs voor de Lichte Tour te bemachtigen. 

Advertisement

Operatie vlak voor de wedstrijd

Denise werd twee weken voor de wedstrijd geopereerd aan haar arm. “Vorig jaar december heb ik een ongeluk gehad met een jong paard. Ik kwam verkeerd terecht en had mijn bovenarm gebroken. Ik kreeg een pin en vier schroeven in mijn arm, maar daar kreeg ik veel last van. Ze hebben twee weken geleden één schroef verwijderd en het voelt nu weer aan als vroeger”, vertelt ze. “Iceman is mijn eigen paard en dat mag ik wel met trots zeggen. Hij is geen machine en dat maakt het juist zo leerzaam om met hem te werken. We zijn samen in de B begonnen en gaan groeien en leren. Dat we nu Lichte Tour mogen rijden vind ik echt super gaaf.”

Gekocht via Facebook

“We noemen hem ons ‘Facebookje’. We kwamen hem ooit tegen op Facebook en dat was toen nog wel uniek. Ik reed internationaal bij de pony’s en we waren helemaal nog niet op zoek naar een paard. Mijn moeder vond hem op Facebook en riep mij om te kijken. Ik sprong van mijn pony af en we maakten meteen een afspraak. We waren op slag verliefd en het voelde goed. Ik had hem alleen op stal gezien want er waren al kijkers en ik heb gewacht tot die koop niet door ging. We zijn terug gegaan op maandag en toen heb ik er even op gereden en ik had een smile van oor tot oor. Dinsdag zijn we hem gaan halen en hij was toen vier jaar oud. Het is een lange weg als je alles samen moet leren, maar ik heb er voor altijd wat aan en het is super leuk!”

‘Een clown met een goed hart’

Afgelopen september maakte de combinatie de overstap naar de subtop. “Ik wou zo graag de wedstrijd in Benningbroek nog rijden. Het was wel even de tanden op elkaar na de operatie, maar Iceman gaat voor mij door het vuur. We doen het samen en het is echt een clown, maar wel met een goed hart. Ik was allerlei spullen vergeten en daar moesten we naderhand wel om lachen. Het was een knusse wedstrijd en uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Ik was heel erg blij met de scores en ik hou er van als juryleden durven te belonen wat goed was. Goed is goed en niet goed is niet goed. Iceman denkt echt mee in de proef, hij zegt het nog net niet hardop. We hadden hard geoefend op de wissels op de middenlijn en daar kregen we mooie punten voor. De jury schreef dat we een mooie combinatie zijn en dat hij een getalenteerd paard is. Dat is altijd waardevol om terug te krijgen”, vertelt Denise. 

Paardenhotel

“Geen enkele rit is hetzelfde, de ene dag doen we iets meer spelenderwijs trainen en de andere trainen wat meer proefgericht. Ook maken we graag buitenritten, dat houdt hem fris en gezond. Ik les bij Monique Peutz en we gaan nu even lekker door borduren voor de Lichte Tour. Ik hoop het hoogst haalbare eruit te rijden. We hebben een paar wedstrijden bij de young riders kunnen rijden dit jaar, maar ik ben nu 21 jaar en dit was het laatste jaar. Ik zou graag nog weer internationaal willen rijden, maar dat zullen we zien in de toekomst”, vertelt de amazone die samen met haar familie een paardenhotel runt. “De paarden die gaan vliegen komen bij ons in quarantaine en we brengen ze naar het vliegveld. Dat is het hoofddoel en daarnaast rij ik nog een zevenjarige hengst en een vierjarige. We hebben nog een aantal jonge paarden in de opfok waarmee ik in de toekomst hoop mee verder te kunnen”, besluit ze. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Alexandra Michelle fotografie