Joyce Heuitink - Gaudi Vita
CHIO Aachen 2019
© DigiShots
Joyce Heuitink - Gaudi Vita CHIO Aachen 2019 © DigiShots © DigiShots

CDI Kronenberg | Nederlands podium in de Lichte Tour met Van Rooijen-Heuitink aan kop

Dressuur

De internationale 3* dressuurwedstrijd in Kronenberg is voortvarend van start gegaan. In de Prix St. Georges wisten drie Nederlandse combinaties het ereschavot te beklimmen. Joyce van Rooijen-Heuitink en haar Gaudi Vita (v. Apache) wonnen de rubriek met 72,99%.

Advertisement

Niet unaniem

De winst van Van Rooijen-Heuitink was niet unaniem. Het Duitse jurylid bij C zag Marlies van Baalen met Jacky Kennedy DVB (v. Damsey FRH) op de eerste plaats. Ze werden tweede met 72,75%. Jonna Schelstraete eindigde op de derde plaats met haar Iron Man (v. Ironman H). De score van 70,69% verscheen er voor deze combinatie op het scorebord. 

Nederlandse combinaties

In de rubriek van 27 combinaties gingen nog meer Nederlandse combinaties van start. Danielle Heijkoop en de Apache-zoon Jupiter werden vijfde met 69,61%. Romy Bemelmans volgde met haar Hip Hip (v. Jazz) op de zevende plaats met 69,27%. Op de tiende plaats is geëindigd Lisanne Zoutendijk met Vapiano (v. Vivaldi). Zij scoorden 67,84%. Sophie Reef werd vijftiende, Jonna Schelstraete met haar tweede troef 21e en Janien de Lange volgde op de 22e plaats. 

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots