Thamar Zweistra (NED) - Hexgons Ich Weiss
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Thamar Zweistra (NED) - Hexgons Ich Weiss ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots Leanjo de Koster

WB Madrid | Thamar Zweistra en Ich Weiss derde met nieuw PR (80%): “Super trots op hem!”

Dressuur

Nadat Thamar Zweistra en Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil) vrijdag tweede werden in de Grand Prix met 72,48%, scoorden ze in de kür op muziek een nieuw persoonlijk record. Ze werden derde met 79,66% achter Frederic Wandres en Helen Langehanenberg. 

Advertisement

Lawaai met losrijden

“Het was een hele leuke wedstrijd met een enthousiast publiek”, vertelt Thamar. “Tijdens beide proeven was Ich Weiss een beetje gespannen. Het losrijden zit direct achter de hoofdbaan en dat zorgt best wel voor veel lawaai. Daardoor kon ik iets minder relaxt rijden, maar hij bleef wel heel goed bewerkbaar. Hij deed super goed zijn best en het was een goede ervaring voor hem. Ik ben hartstikke trots op hem!”

Foutloze galoptour

De combinatie scoorde hoge punten op de galoptour en de verzamelde onderdelen. “Het eerste stuk in de stuk was hij best gespannen en met halthouden was hij een klein beetje een bommetje. Het vloeide naar het eind toe steeds meer af en het voelde steeds beter. Zeker in het galopgedeelte, daar maakten we geen fouten. Hij sprong super series en draaide hele mooie pirouettes. Het wordt steeds makkelijker voor hem en hij laat zich heel fijn rijden. Volgende wereldbekerwedstrijd, ik denk Mechelen, wil ik graag Double Dutch meenemen. Ich Weiss krijgt even vakantie, want hij heeft best wel weer wat gedaan. Voor hem staat er simpel werk op het programma en hij krijgt even de tijd”, besluit Thamar. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots