Afbeelding

Marloes Oldenhuizing overwint in L1: “Allerbeste proeven tot nu toe”

Dressuur

Marloes Oldehuizing en Nolando (v. Galaxie) hadden flink de smaak te pakken in het Drentse dorp Vries. De combinatie scoorde 217,5 en 218 punten wat ze een dubbele overwinning opleverde in het L1.

Advertisement

Nieuw paard

De amazone kocht de ruin met 4-jarige leeftijd in april 2022. “Toen ik Nolando zijn advertentie op Facebook zag, had ik direct het gevoel dat dit nog wel eens het paard zou kunnen zijn waar ik naar op zoek was. Ik was ook al door meerdere mensen getagd in het bericht. Toen ik Noli voor het eerst in zijn stal zag staan wist ik het echt zeker: dit wordt mijn nieuwe paard.”

Beloond

De combinatie is nu een aantal keer op L1-niveau uitgekomen. “In Vries hebben we tot nu toe onze allerbeste proeven gereden. Ik was erg blij toen we de ring uitkwamen met het de processie en het vertrouwen in elkaar dat we gemaakt hebben. Dat beide proeven beloond worden met megapunten en eerste prijzen is dan heel erg leuk.”

Kwaliteitsvol

Oldehuizing is positief over haar protocol. “Ik vind het leuk dat we een jury hadden die ook eens een negen durft te geven op een onderdeel wat we mooi lieten zien. Noli is een kwaliteitsvol paard, hij heeft drie fijne gangen en een lief karakter. Daarnaast is hij erg knap, het is echt mijn beste vriend.”

Alle tijd

Nu de combinatie de stijgende lijn te pakken heeft, stappen ze er niet zomaar weer vanaf. “Mijn korte-termijn doel met Noli is om ons te selecteren voor de Drentse winter kampioenschappen in de klasse L1. Aangezien hij nog maar vier jaar is, doe ik rustig aan met hem en krijgt hij alle tijd om zich te ontwikkelen. Ik heb met een ander paard lichte tour gereden en het zou toch wel heel mooi zijn als dat over een aantal jaren ook met Noli gaat lukken. Daarnaast is het plezier wat we samen hebben om leuke dingen te doen het allerbelangrijkste”, sluit ze tevreden af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit