Afbeelding

Renate Vermeer scoort dubbelslag met Lady Million: “De proeven worden steeds stabieler”

Dressuur

Renate Vermeer en Lady Million (v. All at Once) wisten zich tussen de witte hekjes in Sprang Capelle goed te bewijzen. De combinatie reed naar 207 en 209 punten wat zorgde voor een dubbelslag in de gecombineerde L1/L2-rubriek. Met Monita (v. Vivaldi) reed de amazone 196,5 en 203 punten bij elkaar wat zorgde voor een vierde en derde plek in hetzelfde klassement.

Advertisement

Tevreden

“We waren heel tevreden toen we de proef uit kwamen”, vertelt de amazone. “Met het losrijden liep ze al fijn en ook de proeven worden nu steeds stabieler. We zijn nu drie keer officieel gestart in het L1. We hebben zes proeven gereden en ze alle zes gewonnen, daar kunnen we natuurlijk niet anders dan blij mee zijn!”

Lieve merrie

Lady Million is een 6-jarige merrie van All at Once uit de zelfde moeder als Grand Galaxy Win. Ze is in eigendom van Joyce van Opbergen, Filip van Bladel en Nancy Bens. “We zijn nog niet zo lang een combinatie. Ik werk vanaf 1 juni bij Uphill Stables en ben haar nu dus pas 3 maanden aan het rijden. Ze is een hele fijne en werkwillige merrie. Ze doet echt altijd haar best en is ook altijd vrolijk.”

Wennen 

Vermeer is de eerste amazone die de merrie officieel uitbrengt op wedstrijd. “Het is voor haar allemaal nog even wennen.  Joyce heeft haar hiervoor wel een aantal keer meegenomen naar een clinic dus op vreemd terrein rijden kent ze wel. Ze is gelukkig helemaal niet kijkerig, dat is super fijn. Omdat het nu zo goed gaat willen we de volgende wedstrijd al L2 gaan starten. Ze kent in principe alle oefeningen van het Z, maar we doen het rustig aan. Het indoorseizoen willen we ook de selecties in het L2 mee rijden.”

Monita

Ook de 5-jarige volle Desperado-zus Monita liet zich goed zien in Sprang-Capelle. “Zij werd in dezelfde klasse knap derde en vierde. Monita is de fokmerrie van Joyce en heeft in het begin van het jaar een tweeling gehad, waarvan er later helaas een veulentje is overleden. We hebben haar dus pas weer echt opgepakt na het afspenen en zijn nu een paar weken aan het rijden. Ze moet nog wat meer conditie krijgen maar ze liet echt al hele mooie stukken zien. Ik ben in ieder geval super blij met de kansen die ik krijg en dat ik nu zo’n fijne paarden mag rijden. Ik heb heel veel zin in alles wat nog komen gaat!”, sluit ze gedreven af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Nadine Oostelbos