Marlies van Baalen en Jacky Kennedy DVB op het NK Dressuur
Marlies van Baalen en Jacky Kennedy DVB op het NK Dressuur Roland Hitze

Marlies van Baalen en Jacky Kennedy DVB winnen selectiewedstrijd voor Jumping Amsterdam: “De ticket was een cadeautje”

Dressuur

Marlies van Baalen was zeer succesvol op de K&U wedstrijd in Exloo. Ze won met haar zwarte merrie Jacky Kennedy DVB (v. Damsey FRH) de Prix St. Georges die ook uitgeschreven was als selectiewedstrijd voor Jumping Amsterdam met 72,40%. Daarnaast debuteerde ze met Habibi DVB (v. Blue Hors Don Schufro) in de Grand Prix Special die ze ook op haar naam schreef. De proef was goed voor 74,75%. “Het was een super weekend. Ik kijk er met een trots gevoel op terug”, vertelt Marlies.

Advertisement

Baan verkennen

“We zijn vrijdag alvast naar Exloo toegegaan met beide paarden. Het is een hele fijne accommodatie met prettige boxen. Zo konden we vast baan verkennen en sliepen ze er alvast een nacht van tevoren. Jacky heb ik sinds het NK thuis gehouden om door te trainen, ook richting de Zware Tour. Ik wilde met Habibi graag hier naar toe en het leek me leuk om Jacky ook mee te nemen. Dat we de ticket voor Jumping Amsterdam gewonnen hebben is een cadeautje. Het is super leuk om daar te rijden. We hadden ons vorig jaar ook gekwalificeerd, maar toen ging het niet door. Ik hoop dat we nu als nog kunnen gaan”, vertelt Marlies. 

Eerste keer Special

Marlies reed voor het eerst de Grand Prix Special met Habibi, terwijl het pas ook zijn tweede wedstrijd was in de Grand Prix. “Ik wil graag naar Kronenberg in december en daar worden beide proeven verreden. Het is wel fijn om ze proeven al een keer gereden te hebben. Beide paarden geven wat extra’s in de proef en dat rijdt heerlijk. Jacky is meer een ballerina en Habibi is iets stoerder, maar ze hebben allebei een top karakter. Jacky scoorde in de zijgangen in draf hoge cijfers en het mooie beeld werd gewaardeerd. Dat was bij Habibi ook zeker zo. In de uitgestrekte draf ging het één keer mis, hij galoppeerde aan en dat was even jammer. Daar tegenover kreeg hij hoge cijfers voor de piaffe en passage. Hij doet alle oefeningen met veel gemak. Zowel de verruimingen als het verzamelde werk kan hij en er tussen schakelen, dat geeft je als ruiter een heel fijn gevoel.”

Genoten

Beide paarden zijn gefokt op Dressuurstal van Baalen. “Ik ga Jacky nog een keer meenemen als ik Habibi ook mee neem. Misschien kunnen we dan voor Jumping Amsterdam nog een keer de kür op muziek rijden. Thuis train ik haar verder door richting de Zware Tour”, vertelt ze. “Mijn trainster Rieky Young was zaterdag speciaal naar Exloo gekomen om te helpen met losrijden. Ze was eerder vorige week ook al een keer om 7 uur ’s ochtends gekomen om thuis te helpen. Rieky is mega fanatiek en het klikt heel goed. Ik heb echt een hele fijne proef kunnen rijden waarin nog wel een paar kleine communicatiefoutjes zaten. Hij gaat met zoveel kracht en souplesse door de baan dat hij ook zoveel over heeft. Ik heb er echt van genoten”, is Marlies enthousiast.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Roland Hitze