Jannelle Wackers en Guilty by Gucci
Jannelle Wackers en Guilty by Gucci Foto: Sanne Wiering Fotografie & Film

Jannelle Wackers: “Ik had nooit durven dromen om de Grand Prix te halen”

Dressuur

Jannelle Wackers is al sinds kleins af aan actief in de paardensport. Ze was vroeger succesvol bij de pony’s, maar dat ze de Grand Prix ooit zou halen, had ze nooit verwacht. Hoewel het nog niet echt tot haar is doorgedrongen, reed ze vorige week in Utrecht naar een prachtige tweede plaats op haar tweede Grand Prix-wedstrijd met de elfjarige, zelfopgeleide Guilty by Gucci (v. Belissimo M). 

Advertisement

Klik

Jannelle kocht Gucci zo’n zes jaar geleden als groen, pas net zadelmak paard. “Ik wilde gewoon een leuk wedstrijdpaardje en hoewel Gucci niet het type was waar ik direct op viel, besloot ik toch het advies van de eigenaresse op te volgen en hem proef te rijden. Zij wist natuurlijk al wat voor een geweldig gevoel hij onder het zadel geeft. Ik gaf hem een kans en toen ik erop zat, voelde ik direct een klik”, vertelt ze. 

“Hij bleef ons verrassen”

Jannelle heeft vroeger samen met haar man een trainingsstal gehad waarbij ze zich voornamelijk richtten op springpaarden. “Ik had ook wel een aantal dressuurpaarden, maar die werden steeds verkocht zodra ze M2 liepen. Ik wilde nu gewoon een paardje waar ik zelf leuk verder mee kon komen in de sport, zonder dat hij verkocht moest worden. Het was eigenlijk ook alleen maar het doel om het Z te halen, dus dat we nu in de Grand Prix zijn uitgekomen, had ik nooit durven dromen. Gucci bleef ons steeds verrassen!”

“Je kunt op hem vertrouwen”

“Natuurlijk is de Grand Prix toch wel altijd een kinderdroom geweest, maar ik heb me er nooit echt op ingesteld dat we het ook daadwerkelijk zouden halen. Als je echt in dit paardensportwereldje zit, weet je hoe moeilijk het überhaupt is om de Grand Prix te halen. Daarbij komt ook nog eens dat je een geschikt paard moet vinden dat dat werk aankan en met plezier wil doen. Dat ik dit nu kan doen met een paard dat ik zelf heb opgeleid, maakt het extra bijzonder. Gucci is een heel gevoelig en sensibel paardje. Hij kan daardoor ontzettend heet worden, maar in de ring zal hij er altijd voor je zijn. Hij zal je nooit in de steek laten en je kunt dan echt op hem vertrouwen.”

Ontspannen en foutloze proef

Vorige week reed de combinatie in Utrecht naar een prachtige tweede plaats met een score van 64,08%. “Ik train bij Romy Bemelmans en Lotje Schoots, dus Gucci en ik zijn wel gewend om de reis naar Utrecht te maken. Hier in Zuid-Limburg zijn er helaas ook gewoon weinig Subtop-wedstrijden. Zowel Romy als mijn man konden er helaas niet bij zijn, maar ik kreeg gelukkig hele fijne hulp van mijn vader en een vriendin. Het was gewoon mijn doel om een ontspannen en foutloze proef te rijden, met de intentie om het vanuit daar verder uit te bouwen naarmate we meer ervaring opdoen in deze klasse. En dat lukte!”

Stabiele basis

“Ik wil in de toekomst graag de puntjes op de i zetten en ben dan ook heel benieuwd tot welke scores we samen kunnen komen. In het ZZ-Zwaar hebben we mee mogen doen aan het NK, dus ik zou het heel erg gaaf vinden om daar ook in de Grand Prix mee te mogen rijden. Ik ben me er echter wel bewust van dat dat nog heel ver weg is, dus de komende tijd gaan we ons gewoon focussen op Gucci sterker maken. Ik wil hem de tijd geven die hij nodig heeft, zodat we een goede en stabiele basis voor de Grand Prix kunnen creëren”, sluit ze af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Sanne Wiering Fotografie & Film