Dinja van Liere (NED) - Hermes
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Dinja van Liere (NED) - Hermes ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots DigiShots

WB Lyon | Hermès N.O.P. teruggetrokken wegens vermoedelijke hoefzweer

Dressuur

Een enorme teleurstelling voor Dinja van Liere en haar team. De amazone moest zich op het laatste moment afmelden voor de wereldbekerwedstrijd in Lyon. Haar Hermès N.O.P. (v. Easy Game) was goed in vorm, maar bleek kreupel voorafgaand aan de Grand Prix.

Advertisement

Mogelijke hoefzweer

Bondscoach Alex van Silfhout zei: “Hermes liep woensdagavond super. Donderdagochtend met losrijden was hij stokkreupel, we denken aan een hoefzweer, dat kan bijna niet anders.” Dinja heeft de hengst direct laten onderzoeken door de hoefsmid. Inmiddels is de hengst weer thuis in zijn stal in Heerewaarden om te werken aan zijn herstel. 

‘Hij voelt zich nu al beter’

Dinja schrijft op haar Instagrampagina: “Ik ben blij dat hij weer in zijn eigen stal staat, waar hij kan rusten en ik hoop op een spoedig herstel. Onze hoefsmid heeft hem vrijdagochtend geholpen en hij voelt zich nu al beter. Hij wordt volgende week door onze dierenarts gecontroleerd of hij weer helemaal in orde is. Hermès is heel speciaal voor mij en hij krijgt de beste zorg die we hem kunnen geven. Zijn gezondheid en geluk zijn het belangrijkste voor mij. Ik weet zeker dat we snel weer in de ring te zien zijn, maar voor nu zijn het heel veel knuffels voor hem!”

Bron: De Hoefslag / KNHS / Instagram Dinja van Liere

Foto: Digishots